Λιμάνι Πειραιά

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Πειραιάφεύγωντας από το λιμάνιΗλιοβασίλεμα σε μια μαρίνα του ΠειραιάO κόκκινος φάρος του Πειραιά


Χιλιοτραγουδισμένο, με ένα Όσκαρ στο τεράστιο βιογραφικό του (Τα παιδιά του Πειραιά, Μάνος Χατζιδάκις, Never On Sunday) το λιμάνι του Πειραιά είναι το μεγαλύτερο της Ανατολικής Μεσογείου και αυτό με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση ανάμεσα σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Λιμάνι με μεγάλη και σημαντική ιστορία, από τους αρχαίους χρόνους, αντικατέστησε το Φάληρο ως το κύριο πολεμικό και εμπορικό λιμάνι της αρχαίας Αθήνας μετά τη νίκη των Ελλήνων στους Περσικούς πολέμους. Εκείνα τα χρόνια ήταν γνωστό ως Κάνθαρος ή απλώς Λιμήν του Πειραιώς ενώ κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας το έλεγαν Πόρτο Λεόνε. Το όνομα αυτό οφείλεται στο μαρμάρινο άγαλμα λιονταριού που στόλιζε και φύλαγε το λιμάνι. Τώρα, το Λιοντάρι του Πειραιά βρίσκεται στη Βενετία και ένα αντίγραφό του από το γλύπτη Μέγκουλα έχει πάρει τη θέση του για να «ελέγχει» το πολύβουο πλήθος αφού σήμερα, το λιμάνι έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο για τη μετακίνηση επιβατών και τη μεταφορά εμπορευμάτων, όλο το χρόνο, αλλά ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Από εδώ ξεκινά η σύνδεση της πρωτεύουσας με τα σημαντικά λιμάνια της νότιας νησιωτικής χώρας, του Αιγαίου αλλά και με τα σημαντικότερα λιμάνια του κόσμου, αφού ο Πειραιάς αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου αγαθών από χώρες της Ανατολής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πληροφορίες

Όνομα: Λιμάνι Πειραιά
Διεύθυνση: Λιμάνι του Πειραιά
Προάστιο: Νότια Προάστια
Τηλέφωνο: (+30) 210 4550000
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 1: Σταθμός Πειραιάς

Available on AppStore Get it on Google play