Θέατρο Ελληνικών χορών «Δόρα Στράτου»

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων


Το Θέατρο Ελληνικών χορών «Δόρα Στράτου» είναι η ζωντανή κιβωτός που διασώζει τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και τα αυθεντικά τραγούδια από όλες τις γωνιές του Ελληνισμού εδώ και 60 χρόνια. Πρόκειται για έναν πολιτιστικό οργανισμό που διαθέτει κηποθέατρο με περισσότερες από 850 θέσεις, σχολή παραδοσιακών χορών, συγκρότημα με έμπειρους και ικανούς χορευτές, οργανοπαίκτες, τραγουδιστές και τεράστια συλλογή με φορεσιές από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Όλα ξεκίνησαν από το όραμα μιας σημαντικής ελληνίδας. Η Δόρα Στράτου, μουσικός, τραγουδίστρια, ερευνήτρια, λαογράφος και χορογράφος, πολύτιμο κεφάλαιο της διατήρησης της Ελληνικής τέχνης, έφυγε από τη ζωή το 1988 αλλά άφησε πίσω της ένα τεράστιο έργο-τιμή στην παράδοση του τόπου. Το θέατρο, αφού περιπλανήθηκε για λίγο στον Πειραιά και το Θησείο, καταστάλαξε οριστικά στο λόφο του Φιλοπάππου (1965). Εκεί, η Δόρα Στράτου με τη βοήθεια του σκηνογράφου Σπύρου Βασιλείου δημιούργησε το χώρο που βλέπει σήμερα ο επισκέπτης. 

Πληροφορίες

Όνομα: Θέατρο Ελληνικών χορών «Δόρα Στράτου»
Διεύθυνση: Σχολείου 8
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 3244395
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες Λειτουργίας: Τετ-Παρ: 21:30
Σαβ-Κυρ: 20:15
Δευτ-Τρ: κλειστά
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 2: Σταθμός Ακρόπολη

Available on AppStore Get it on Google play