Πεζόδρομος Ηρακλειδών

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Πεζόδρομος ΗρακλειδώνΠεζόδρομος ΗρακλειδώνΠεζόδρομος ΗρακλειδώνΠεζόδρομος ΗρακλειδώνΠεζόδρομος ΗρακλειδώνΠεζόδρομος Ηρακλειδών

Η οδός Ηρακλειδών είναι ένας από τους κεντρικότερους και σίγουρα ο πιο ζωντανός δρόμος του Θησείου. Ξεκινά από την οδό Αποστόλου Παύλου και φτάνει ως την οδό Θεσσαλονίκης διασχίζοντας, σχεδόν ολόκληρη, τη συνοικία.

Στοιχεία για την οδό Ηρακλειδών έχουμε από το 1778 όταν εκεί χτίστηκε το νέο τείχος της πόλης πάνω στα ερείπια του παλιού Θεμιστόκλειου τείχους. Το τείχος αυτό περνούσε από τον Άρειο Πάγο και στην οδό Ηρακλειδών σχημάτιζε γωνιακό πύργο.

Τη δεκαετία του 1850, με την κατασκευή των δρόμων γύρω από την Ακρόπολη, από εδώ περνούσε το ιππήλατο στην αρχή, ατμοκίνητο μετά και ηλεκτρικό αργότερα τραμ, συνδέοντας έτσι την Πλάκα με την οδό Πειραιώς. Τμήματα των γραμμών φαίνονται ακόμη στο πλακόστρωτο του σημερινού πεζόδρομου. Δεξιά και αριστερά του θα ανακαλύψετε, συχνά κρυμμένα είναι η αλήθεια, μικρότερα ή μεγαλύτερα κομψά κτίρια με το αρχιτεκτονικό ύφος του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα.

Σήμερα ο πεζόδρομος κατακλύζεται από καφέ, εστιατόρια, μπαράκια και μικρά καταστήματα ενώ στη μέση περίπου της διαδρομής βρίσκεται το Μουσείο Ηρακλειδών (Herakleidon Museum of Visual Arts). Μια ενδιαφέρουσα ματιά στη σύγχρονη τέχνη και τους δημιουργούς της.

Πληροφορίες

Όνομα: Πεζόδρομος Ηρακλειδών
Διεύθυνση: Ηρακλειδών 16
Προάστιο: Κέντρο
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 1: Σταθμός Θησείο

Available on AppStore Get it on Google play