Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια (Hotel Grande Bretagne)

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια

Ένα τοπόσημο με μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία. Τη δεκαετία του 1840, ο ομογενής επιχειρηματίας Αντώνης Δημητρίου αγόρασε ένα οικόπεδο, ακριβώς απέναντι από τα βασιλικά ανάκτορα [Βουλή των Ελλήνων] προκειμένου να χτίσει την ιδιωτική κατοικία του. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα χάρισε στην Αθήνα ένα μεγαλοπρεπές μέγαρο με 90 πολυτελή δωμάτια.

Τη δεκαετία του 1870 οι Σάββας Κέντρος και Ευστάθιος Λάμψας αγόρασαν την οικία Δημητρίου και τη μετέτρεψαν στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο που είχε η Αθήνα εκείνη την εποχή. Τώρα πια, όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι και πλούσιοι επισκέπτες της πόλης επέλεγαν τη Μεγάλη Βρετανία. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το ξενοδοχείο χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες του αρχηγείου του στρατού της ναζιστικής Γερμανίας.

Μετά την απελευθέρωση, εγκαταστάθηκε εδώ το επιτελείο των βρετανικών δυνάμεων και το ξενοδοχείο δεν λειτούργησε έως και το 1956. Ξανάνοιξε τις πόρτες του, και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να φιλοξενεί όλους τους επιφανείς επισκέπτες της πόλης, ανανεωμένο και πλήρως ανακαινισμένο, με προεκτάσεις νέων ορόφων και  προσθήκη σύγχρονων υπηρεσιών για καλομαθημένους ταξιδιώτες κερδίζοντας με την αξία του μια θέση ανάμεσα στα πολυτελέστερα ξενοδοχεία του κόσμου.

Πληροφορίες

Όνομα: Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια (Hotel Grande Bretagne)
Διεύθυνση: Πλατεία Συντάγματος
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 3330000
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 2 ή Γραμμή 3: Σταθμός Σύνταγμα

Available on AppStore Get it on Google play