Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Το κεντρικό και παλαιότερο κτίριο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τους δρόμους Σόλωνος, Σίνα, Ακαδημίας και Μασσαλίας. Πρόκειται για κτίσμα του μεσοπολέμου με λιτές γραμμές που ακολουθούν την αυστηρότητα της νομικής επιστήμης.

Μέχρι η έδρα της να μεταφερθεί εδώ, η Νομική σχολή στεγαζόταν στην οικία Κλεάνθη (Πλάκα, Παλαιό Πανεπιστήμιο)και τη δεκαετία του 1860, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου (Αθηναϊκή Τριλογία).

Το κτίριο της Νομικής Σχολής στη Σόλωνος  έχει συνδεθεί άρρηκτα με το αντιδικτατορικό κίνημα κατά της στρατιωτικής δικτατορίας των Συνταγματαρχών (1967-1974). Η σημαντικότερη κινητοποίηση υπήρξε αυτή του Φεβρουαρίου του 1973. Τότε 4.000 φοιτητές όλων των σχολών της Αθήνας κατέλαβαν το κτίριο της Νομικής διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της χούντας και αφού έκαναν γνωστά σε όλη την Ελλάδα τα αιτήματά τους, την επόμενη μέρα το εγκατέλειψαν.

Στο προαύλιο της σχολής μια εντοιχισμένη αναμνηστική πλάκα θυμίζει στις νεότερες γενιές αυτή την αντιστασιακή κίνηση των φοιτητών.

Πληροφορίες

Όνομα: Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών
Διεύθυνση: Ακαδημίας 45
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 3688646
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 2: Σταθμός Πανεπιστήμιο

Available on AppStore Get it on Google play