Ιωνικό Κέντρο

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων


Ιδρύθηκε στη Χίο (το 1977) και δέκα χρόνια μετά μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Το Ιωνικό Κέντρο Επιστημονικών και Πνευματικών Σπουδών, σήμερα στεγάζεται σε ένα πανέμορφο αναπαλαιωμένο νεοκλασικό της Πλάκας (Λυσίου 11).

Το κτίριο, ιδιοκτησίας του Κέντρου, βρίσκεται στον παλιό ιστορικό πυρήνα της πόλης και ταυτόχρονα κοντά σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και σταθμούς του Μετρό (Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Ακρόπολη). Για περισσότερο από δύο δεκαετίες τώρα, το Κέντρο έχει αναπτύξει συνεργασίες με πανεπιστήμια ξένων χωρών και έχει δημιουργήσει προγράμματα σπουδών για τους φοιτητές τους χωρίς αυτό να σημαίνει πως σε αυτά δε συμμετέχουν και φοιτητές του απόδημου ελληνισμού.

Ανάμεσα στις δράσεις του είναι και η διοργάνωση περιηγήσεων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, επιστημονικά συνέδρια, συναυλίες και πρωτοποριακά καλλιτεχνικά δρώμενα.

Πληροφορίες

Όνομα: Ιωνικό Κέντρο
Διεύθυνση: Λυσίου 11
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 3246614
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 1 ή Γραμμή 3: Σταθμός Μοναστηράκι

Available on AppStore Get it on Google play