Γλυπτά Πεδίου Άρεως

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων


Μια βόλτα που συνδυάζει χαλαρό βηματισμό και τέχνη για όλους. Το Άλσος του Πεδίου του Άρεως κρύβει κάτω από τις πυκνές φυλλωσιές έναν ιδιαίτερο κόσμο: μια συλλογή γλυπτών έργων τέχνης τοποθετημένες σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Στη μέση περίπου της διαδρομής βρίσκεται ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος με μαρμάρινες προτομές και από τις δύο πλευρές του. Είναι η γνωστή Λεωφόρος των Ηρώων. Πρόκειται για 16 προτομές των πιο σημαντικών ηρώων της Επανάστασης του 1821 οι οποίες φιλοτεχνήθηκαν ανάμεσα στο 1934 και το 1937 για να τιμήσουν συνολικά τους ήρωες του εθνικού αγώνα. Τα 16 γλυπτά παραγγέλθηκαν στο Σωματείο Ελλήνων Γλυπτών και ανταποκρίθηκαν μερικοί από τους πιο σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες.

Στο πλάτωμα προς την Λεωφόρο Αλεξάνδρας στέκει το ορειχάλκινο άγαλμα του έφιππου βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄ που φιλοτέχνησε ο Ιταλός γλύπτης Φραντζέσκο Παρίζι. Το 1952, στο ηρώο των πεσόντων Βρετανών, Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών στην Ελλάδα, τοποθετήθηκε το άγαλμα της Προμάχου Αθηνάς του γλύπτη Βάσου Φαληρέα σε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του ζεύγους Κυδωνιάτη. Αργότερα ανεγέρθηκε και το μνημείο για τον Ιερό Λόχο (1981) από το γλύπτη Νικόλα Βαλάκα. Μια βόλτα στο πρόσφατα ανασχεδιασμένο πάρκο δεν αρκεί για να ανακαλύψετε όλα όσα περιγράφονται εδώ.

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερα μόνοι σας...

Πληροφορίες

Όνομα: Γλυπτά Πεδίου Άρεως
Διεύθυνση: Πεδίον Άρεως
Προάστιο: Κέντρο
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 1: Σταθμός Βικτώρια

Available on AppStore Get it on Google play