Εμπορική αγορά

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Εμπορική αγοράΕρμούΕρμούΕμπορική αγορά

Στο εμπορικό κέντρο της πόλης χτυπά η καρδιά των συναλλαγών και της ατελείωτης βόλτας. Ουσιαστικά πρόκειται για την περιοχή από το Σύνταγμα ως την Ομόνοια με όλους τους οδικούς άξονες και τους παράπλευρους δρόμους.

Άρχισε να διαμορφώνεται μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους στους παλιούς δρόμους γύρω από την Αιόλου. Όταν αργότερα διανοίχτηκαν καινούργιοι, όπως η Ερμού και η Σταδίου, το κέντρο μεγάλωσε και εδώ αναπτύχθηκε η εμπορική ζωή της πόλης για να φτάσουμε στο σήμερα με χιλιάδες επιχειρήσεις, σύγχρονες ή παραδοσιακές, μεγάλες ή μικρές, ακμαίες ή παρηκμασμένες.

Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε. Μια μεγάλη βόλτα για να δείτε αρχιτεκτονικά δείγματα από όλες τις πολεοδομικές φάσεις της Αθήνας, αρχαιότητες, ναούς, σύγχρονα εμπορικά κέντρα και κρυμμένους θησαυρούς μέσα σε στοές ή δίπλα σε γραφικούς πεζόδρομους. Παραδοσιακά εστιατόρια, μεταμοντέρνες ταβέρνες, ατμοσφαιρικά καφέ και εναλλακτικά μπαράκια, πλατείες γεμάτες κόσμο και ποδήλατα, όλα αυτά μαζί, συνθέτουν ένα μωσαϊκό ατελείωτης διασκέδασης που προσελκύει χιλιάδες νέους καθημερινά.

Η εμπορική Αιόλου, η νεανική Ερμού, η Σταδίου με τις τράπεζες, τα στενοσόκακα του ιστορικού κέντρου με τα ιστορικά εμπορικά μαγαζιά, δίνουν ραντεβού με χιλιάδες περαστικούς. Δίνουν το παρών στο πιο ζωντανό «εμπορικό» πνεύμα της πανάρχαιας πόλης που πάντα ήξερε να συνδυάζει τη ζωή με τη χαρά της!

Πληροφορίες

Όνομα: Εμπορική αγορά
Περιοχή: Αθήνα
Προάστιο: Κέντρο
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 2 ή Γραμμή 3: Σταθμός Σύνταγμα
Γραμμή 1 ή Γραμμή 2: Σταθμός Ομόνοια

Available on AppStore Get it on Google play