Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ)

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Το πέταγμα προς την ελευθερία, ξεκινά από εδώ. Από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) που βρίσκεται στην περιοχή Μετόχι, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την πόλη της Αίγινας.

Το ΕΚΠΑΖ, το πρώτο κέντρο του είδους αυτού στα Βαλκάνια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1984 και από το 1990 είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία. Κάθε χρόνο παραλαμβάνει περισσότερα από 3.500 τραυματισμένα, κακοποιημένα ή εξαντλημένα άγρια ζώα που χρειάζονται φροντίδα. Πάνω από τα μισά, αφού θεραπευθούν, απελευθερώνονται και επανεντάσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Η συμβολή του ΕΚΠΑΖ είναι αποφασιστική, κυρίως για τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, τόσο στην Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά.

Παράλληλα, το κέντρο έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα στη μελέτη και την παρέμβαση για την προστασία των άγριων ζώων, όσο και στους τομείς της σχετικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Καταβάλλοντας ένα μικρό, συμβολικό αντίτιμο μπορείτε να περιηγηθείτε στους χώρους με τα σπάνια πουλιά και ζώα, να δείτε πως κερδίζουν και πάλι τη ζωή και φυσικά, αν είστε τυχεροί, να στείλετε κάποια από αυτά και πάλι στην ελευθερία.

Πληροφορίες

Όνομα: Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ)
Περιοχή: Αίγινα
Τηλέφωνο: (+30) 22970 31338
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Available on AppStore Get it on Google play