Λίμνη Βουλιαγμένης

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Λίμνη Βουλιαγμένης

Η λίμνη της Βουλιαγμένης θα αποτελεί πάντα το ιδανικό σκηνικό για ρομαντικές αποδράσεις σε σίξτις ατμόσφαιρα. 24 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, αμέσως μετά τις πλαζ της Βουλιαγμένης, το δροσερό ταξίδι στο χρόνο και τους μύθους της λίμνης ξεκινά με μια βουτιά στα νερά με τις θεραπευτικές και ζωογόνες ιδιότητες.

Εκεί, δίπλα στο εντυπωσιακό γεωλογικό σκηνικό που έχει στήσει η φύση, μπορείτε να απολαύστε τον καφέ σας ή ακόμα και να δώσετε το δικό σας πάρτι στα όρια ενός υγροτόπου που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο της φύσης. Το πότε σχηματίστηκε δεν έχει απαντηθεί επίσημα αλλά μάλλον, πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια, η οροφή ενός υπόγειου σπηλαίου με πηγαία ύδατα κατέπεσε λόγω διάβρωσης των πετρωμάτων σχηματίζοντας μια από τις πιο όμορφες λίμνες.

Τα νερά της πηγάζουν από υπόγειες πηγές και έχουν θερμοκρασίες ανάμεσα σε 22 και 27 βαθμούς κελσίου ενώ η ανανέωσή τους είναι συνεχής αφού εκβάλλουν στη θάλασσα. Ο υφάλμυρος χαρακτήρας και τα άλατα που περιέχει το νερό του χαρίζουν ιαματικές ιδιότητες ικανές να ανακουφίσουν αρθρίτιδες, δερματικές παθήσεις και ισχιαλγίες.

Πληροφορίες

Όνομα: Λίμνη Βουλιαγμένης
Προάστιο: Νότια Προάστια

Available on AppStore Get it on Google play