Φαρμακείο Ραφαλιά (Ύδρα)

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Στη μικρή πλατεία, ανατολικά από την εκκλησία της Υπαπαντής, σε ένα κομψό νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα  βρίσκεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της Ύδρας: το Φαρμακείο Ραφαλιά. Ιδρύθηκε από τον Ευάγγελο Ραφαλιά το 1890 και εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας μέχρι σήμερα.

Μια επίσκεψη στο φαρμακείο ισοδυναμεί με μια επίσκεψη στο χτες. Στο εσωτερικό του, η αρχική, ξύλινη επίπλωση από σουηδικό πεύκο συντηρημένη με αγάπη και σεβασμό, παραμένει ακόμη εκεί. Τα πορσελάνινα βάζα, τα γυάλινα μπουκαλάκια, οι ζυγοί ακριβείας και η επιγραφή «Δωμάτιον Ιατρών» βρίσκονται στη θέση τους κι ας μην έχουν πια ρόλο πρωταγωνιστή.

Ένα σύγχρονο φαρμακείο με το άρωμα της παράδοσης να «καλύπτει» αυτό της εξέλιξης είναι δύο βήματα μακριά σας. Ανοίξτε την πόρτα και «μπείτε» στην ιστορία του.

Πληροφορίες

Όνομα: Φαρμακείο Ραφαλιά (Ύδρα)
Περιοχή: Ύδρα
Τηλέφωνο: (+30) 22980 52059
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Available on AppStore Get it on Google play