Σταθμός Μετρό Μοναστηράκι

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Ο σταθμός του μετρό στο ΜοναστηράκιΚίνηση όλο το 24ωρο

Ένας σταθμός στην ιστορία της πόλης. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1890 και τελείωσε το 1895 ως η πρώτη επέκταση του ατμήλατου σιδηροδρόμου που ένωνε την Αθήνα με το λιμάνι του Πειραιά. Ο σιδηρόδρομος είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του το 1869 και ως τότε τερμάτιζε λίγο πιο πριν, στο Θησείο.

Την κατασκευή της επέκτασης από το Θησείο έως το Μοναστηράκι πραγματοποίησε ο επιχειρηματίας Στέφανος Ψύχας. Παράλληλα με τις εργασίες επέκτασης έγιναν και αρχαιολογικές ανασκαφές που έφεραν στο φως πολλά σημαντικά ευρήματα και κομμάτια από την ιστορία που η πόλη είχε καλύψει με το πέρασμα των αιώνων.  Το 1904 ο σιδηρόδρομος έγινε ηλεκτροκίνητος και την τετραετία 1926-1930 κατασκευάστηκε η επέκταση των γραμμών από το Μοναστηράκι έως την Ομόνοια και μάλιστα σε υπόγεια σήραγγα.

Στις αρχές του 2000 ο σταθμός, όπως και οι υπόλοιποι του παλαιού δικτύου, ανακαινίστηκε πλήρως και συνδέθηκε με τη νέα γραμμή του Μετρό από το Σύνταγμα προς το Αιγάλεω. Αγοράστε ένα εισιτήριο, επιβιβαστείτε και κάντε μια γραφική διαδρομή στο χτες.

Πληροφορίες

Όνομα: Σταθμός Μετρό Μοναστηράκι
Διεύθυνση: Πλατεία Μοναστηράκι
Προάστιο: Κέντρο
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 1 ή Γραμμή 3: Σταθμός Μοναστηράκι

Available on AppStore Get it on Google play