Γιουσουρούμ (Flea Market) ή Δημοπρατήριο

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Γιουσουρούμ (υπαίθρια αγορά)Γιουσουρούμ (υπαίθρια αγορά)Γιουσουρούμ (υπαίθρια αγορά)Γιουσουρούμ (υπαίθρια αγορά) ή Δημοπρατήριο

Αν κάποιος επισκέπτης της Αθήνας έχει ετοιμάσει λίστα με τα «πρέπει να δω» η υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι σίγουρα βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις! Κατά το 19ου αιώνα ονομαζόταν Γιουσουρούμ, πήρε το όνομά της από τον εβραίο παλαιοπώλη της περιοχής Νώε Γιουσουρούμ ο οποίος είχε διακριθεί για το ήθος και την επαγγελματική του συνέπεια, ενώ σήμερα ονομάζεται Υπαίθριο Δημοπρατήριο [Flea Market].

Από τα αρχαία χρόνια η ευρύτερη περιοχή γύρω από το Μοναστηράκι φιλοξενούσε την κεντρική εμπορική και οικονομική κίνηση της πόλης. Έτσι, κατά τους αρχαϊκούς χρόνους υπήρχε η Αρχαία Αγορά, κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους η Ρωμαϊκή αγορά ενώ κατά τους χρόνους της Φραγκοκρατίας και της Τουρκοκρατίας το Σταροπάζαρο και η Παλαιά Αγορά στην οδό Μητροπόλεως.

Σήμερα, τα περισσότερα καταστήματα στην οδό Ηφαίστου έχουν στραφεί στην πώληση μπρανταρισμένων, καινούργιων προϊόντων ενώ οι υπαίθριοι μικροπωλητές μεταχειρισμένων και παλιών, έχουν περιοριστεί στην πλατεία Αβησσυνίας, μια πλατεία που παζαρεύει αντίκες φορτωμένες με την αίγλη του παρελθόντος.

Πληροφορίες

Όνομα: Γιουσουρούμ (Flea Market) ή Δημοπρατήριο
Διεύθυνση: Πλατεία Μοναστηράκι
Προάστιο: Κέντρο
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 1 ή Γραμμή 3: Σταθμός Μοναστηράκι

Available on AppStore Get it on Google play