Δημοτικό Θέατρο

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Πίσω από τις σκαλωσιές, οι εργασίες συνεχίζονται για να ξαναφέρουν στο φως ένα κτίριο μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας. Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και βασίστηκε σε μελέτη του αρχιτέκτονα Ιωάννη Λασαρίμου. Ένα ορθογώνιο, συμμετρικό κέλυφος διαστάσεων 45 επί 35 μέτρων με επιβλητική είσοδο την οποία στολίζει πρόπυλο με τέσσερις κολόνες κορινθιακού ρυθμού και αέτωμα.

Πάνω από το κυρίως δώμα η στέγη καταλήγει στην αετωματική στέψη που στεγάζει την αίθουσα του θεάτρου η οποία έχει σχήμα πετάλου (ιταλικού τύπου) χωρητικότητας 1300 περίπου θέσεων. Στο θέατρο κυριαρχεί η σκηνή, μια από τις μεγαλύτερες και βαθύτερες που μπορεί να δει κάποιος: με διαστάσεις 20 επί 14 μέτρα προσκήνιο, μεγάλο χώρο ορχήστρας, ύψος που ανέρχεται στα 18 μέτρα, ενώ το βάθος φτάνει τα 9 μέτρα.

Γύρω από το πέταλο της κυρίως αίθουσας του θεάτρου βρίσκεται το διώροφο φουαγιέ που σήμερα χρησιμοποιείται και σαν χώρος καλλιτεχνικών εκθέσεων, διαλέξεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στη μακρόχρονη ζωή του, και μέχρι να κλείσει προκειμένου να αποδοθεί λαμπρό και πάλι στο κοινό, το θέατρο φιλοξένησε εκατοντάδες ελληνικούς και ξένους θιάσους του δραματικού και λυρικού ρεπερτορίου σε σημαντικές παραστάσεις με μεγάλους και σπουδαίους συντελεστές.

Πληροφορίες

Όνομα: Δημοτικό Θέατρο
Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου
Προάστιο: Πειραιάς
Τηλέφωνο: (+30) 210 4120333

Available on AppStore Get it on Google play