Ζάππειο

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Αστική μεγαλοπρέπεια μέσα σε ένα πνεύμονα πρασίνου. Το Ζάππειο Μέγαρο βρίσκεται δίπλα ακριβώς στον Εθνικό κήπο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο ιστορικά κτίρια της Αθήνας.

Οι πρώτες σκέψεις για τη δημιουργία του έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση το 1859 με αφορμή την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων (τις ανάγκες των οποίων θα εξυπηρετούσε). Ο Ευάγγελος Ζάππας ανέλαβε να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια και τα πρώτα σχέδια εκπονήθηκαν από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Μπουλανζέ και τον Έλληνα Θεοφιλά, ωστόσο το σχέδιο ναυάγησε.

Τελικά το ανέλαβε ο Δανός αρχιτέκτονας Χάνσεν και το κτίριο θεμελιώθηκε το 1874. Δεκατέσσερα χρόνια μετά εγκαινιάστηκε το εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο με τους μεγάλους κήπους και το οποίο αποτέλεσε για πολλές δεκαετίες σύμβολο της σύγχρονης πόλης.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας του υπήρξε ιδανικός χώρος για φιλοξενία εκθέσεων, υπηρεσιών για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, διοργάνωσης επισήμων τελετών αλλά και για την εγκατάσταση της ελληνικής ραδιοφωνίας το 1938 ενώ εδώ, υπογράφτηκε και η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Σήμερα χρησιμοποιείται ως κέντρο τύπου για τις ανάγκες των πολιτικών κομμάτων ενώ πρόσφατα φιλοξένησε και τις Εβδομάδες Μόδας στην Αθήνα.

Πληροφορίες

Όνομα: Ζάππειο
Διεύθυνση: Λεωφ Βασιλίσσης Όλγας
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 3223509
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μεταφορικά Μέσα: Τραμ: Σταθμός Ζάππειο

Available on AppStore Get it on Google play