Ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Η δημιουργία του σηματοδότησε την αρχή για μια μοντέρνα Αθήνα. Το επιβλητικό κτίριο του Ξενοδοχείου Χίλτον στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας ολοκληρώθηκε το 1963 σε σχέδια των διακεκριμένων αρχιτεκτόνων Εμμανουήλ Βουρέκα, Προκόπη Βασιλειάδη και Σπύρου Στάικου.

Η ανέγερση του ξενοδοχείου εκείνη την εποχή προκάλεσε πολλές διαμάχες αρχιτεκτονικού, πολεοδομικού, πολιτιστικού ακόμα και πολιτικού περιεχομένου και σηματοδότησε την είσοδο της Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική αγορά πολυτελείας. Σίγουρα, αποτέλεσε το πρώτο σημείο «οπτικής έξαρσης» της μεταπολεμικής Αθήνας και αποτελεί περίλαμπρο δείγμα «αρχιτεκτονικού γοήτρου» της πρωτεύουσας.

Συνδυάζοντας το κλασικό με το μοντέρνο, οι σχεδιαστές διατήρησαν στην εξωτερική του εμφάνιση την ιδανική αναλογία του κοσμοπολίτικου και του ελληνικού στοιχείου αφού οι ανάγλυφες συνθέσεις του Γιάννη Μόραλη με τα αρχαϊκά τους θέματα προσθέτουν στην σπαρτιάτικη όψη αρκετή Ελλάδα.

Περνώντας στη νέα εποχή, το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε σε βάθος και στο βασικό, ελαφρά λυγισμένο όγκο προστέθηκε μια νέα πτέρυγα έξι ορόφων (στην οδό Βεντήρη) κάτω από τις οδηγίες των αρχιτεκτόνων Τομπάζη και Μπουγαδέλλη.

Πληροφορίες

Όνομα: Ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών
Διεύθυνση: Λεωφ Βασιλίσσης Σοφίας 46
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 7281000
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 3: Σταθμός Ευαγγελισμός

Available on AppStore Get it on Google play