Εστιατόριο Διόνυσος

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Εμβληματικό εστιατόριο, δείγμα αστικής κομψότητας με την Ακρόπολη… στο πιάτο! Το εστιατόριο Διόνυσος, βρίσκεται στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, εκεί που αρχίζει να ανηφορίζει η πλαγιά του λόφου του Φιλοπάππου. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας Κόπης Βασιλειάδης μαζί με τους συνεργάτες του, σχεδίασαν και οικοδόμησαν ένα μοντέρνο εστιατόριο.

Το εστιατόριο εντάχθηκε εξαιρετικά στον ευρύτερο χώρο γύρω από την Ακρόπολη και το λόφο του Φιλοπάππου, τη διαμόρφωση του οποίου είχε σχεδιάσει ο φημισμένος αρχιτέκτονας Πικιώνης, δάσκαλος του Βασιλειάδη. Οι χώροι του εστιατορίου κλιμακώνονται σε διαφορετικά επίπεδα και έτσι εντάσσονται ομαλά στη φυσική διαμόρφωση του εδάφους. Συνδυάζοντας ένα κτίριο με αρκετούς ημιυπαίθριους χώρους και εξώστες, ο σχεδιαστής ορίζει ένα κεντρικό αίθριο.

Εδώ, τα χαρακτηριστικά ελληνικά παραδοσιακά μοτίβα και τα υλικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής απαλύνουν την υπεροχή της κυρίαρχης μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Ένα ακόμα από τα στοιχεία που κάνουν τον Διόνυσο μοναδικό, είναι η χαρακτηριστική εσωτερική διακόσμησή του που ενώνει την υπογραφή του εικαστικού Γιάννη Μόραλη με αυτή της κεραμίστριας Ελένης Βερναρδάκη.

Σήμερα το εστιατόριο έχει περάσει στη νέα εποχή διατηρώντας με σεβασμό μια ιστορία αίγλης που μας πηγαίνει μισό αιώνα πίσω.

Πληροφορίες

Όνομα: Εστιατόριο Διόνυσος
Διεύθυνση: Ροβέρτου Γκάλι 43
Προάστιο: Κέντρο
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 2: Σταθμός Ακρόπολη

Available on AppStore Get it on Google play