Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Ένα μοντέρνο κέλυφος σε σχέδια του επιφανούς Έλληνα αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Δοξιάδη στεγάζει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών που σαν κύριο αντικείμενό του έχει την πολύ-επιστημονική έρευνα τόσο στις θετικές, όσο και στις θεωρητικές επιστήμες.

Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλέως Γεωργίου που υψώθηκε κατά την τριετία 1965-1968. Το κτίριο ανεγέρθηκε σε οικόπεδο που παλαιότερα στέγαζε τους βασιλικούς στάβλους και αποτέλεσε προϊόν ομαδικής δουλειάς από το διακεκριμένου αρχιτέκτονα και τους συνεργάτες της σχολής «Δοξιάδη».

Στο εντυπωσιακών διαστάσεων Ίδρυμα επικρατεί ο λειτουργικός δογματισμός έναντι της αισθητικής και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του αρχιτεκτονικού γοήτρου που έκανε την εμφάνισή του στην Αθήνα το δεύτερου μισό του 20ου αιώνα.

Σήμερα, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών παρέχει σημαντικό έργο στους τομείς των Ανθρωπιστικών και Θετικών Επιστημών αλλά και υπηρεσίες υποστήριξης και ηλεκτρονικής πληροφόρησης σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει φήμη διεθνούς εμβέλειας.

Πληροφορίες

Όνομα: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Διεύθυνση: Βασιλέως Κωνσταντίνου 48
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 7273700
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 3: Σταθμός Μέγαρο Μουσικής

Available on AppStore Get it on Google play