Σούνιο

Έκθεση εικόνων

Ο ναός του ΠοσειδώναΣούνιο

Ένα εντυπωσιακό σκηνικό φυσικής ομορφιά και μεγάλης ιστορίας σας περιμένει στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, 65 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Το ακρωτήριο Σούνιο με τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα, το μικρό όρμο και τον εθνικό δρυμό να απλώνεται τριγύρω του είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύστε το ηλιοβασίλεμα, την πανσέληνο ή την ανατολή του ήλιου. Η στρατηγική θέση του ακρωτηρίου επιτέλεσε σημαντικό ρόλο στη ιστορία της περιοχής.

Χαρακτηριστικά, ο Όμηρος αναφέρει το «Σούνιον Ιερό», ενώ σειρά γεγονότων αναδεικνύει τη λατρευτική αξία του η οποία αναπτύχθηκε ταυτόχρονα με τη γεωγραφική του επιρροή. Σύμφωνα με τη Μυθολογία, εδώ περίμενε ο Αιγέας να επιστρέψει από τη μινωική Κρήτη ο γιος του Θησέας, όταν αυτός είχε σκοτώσει το Μινώταυρο. Όταν είδε τα πλοία να επιστρέφουν με μαύρα πανιά και από λάθος πίστεψε πως ο Θησέας ήταν νεκρός, δεν άντεξε τον πόνο και έπεσε στη θάλασσα.

Σήμερα το Σούνιο αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό λόγω της αρχαιολογικής και περιβαντολλογικής αξίας της περιοχής αλλά και εξ αιτίας του ειδυλλιακού φόντου που προσφέρει σε κάθε ρομαντική φωτογραφική ανάμνηση.

Πληροφορίες

Όνομα: Σούνιο
Προάστιο: Ανατολική Αττική
Περιοχή: Σούνιο

Available on AppStore Get it on Google play