Συνοικία Γκάζι, Γκαζοχώρι

Έκθεση εικόνων

Γκάζι, μια από τις παλιότερες γειτονιές της ΑθήναςΣυνοικία Γκάζι, ΓκαζοχώριΣυνοικία ΓκάζιΓκάζι, μια από τις παλιότερες γειτονιές της ΑθήναςΤο παλιό εργοστάσιο , Τεχνόπολις

Η συνοικία Γκάζι ή Γκαζοχώρι, νότια από τη συμβολή της Ιεράς οδού και της Πειραιώς πήρε το όνομά της από το εργοστάσιο του φωταερίου γύρω από το οποίο άρχισε να αναπτύσσεται ένας χαμηλοτάβανος οικισμός για τους εργάτες και τις οικογένειές τους. Το 1990, η φτωχογειτονιά με τους οίκους ανοχής, τα συνεργεία αυτοκινήτων και το άδειο πια βιομηχανικό κουφάρι του εργοστασίου αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για τη δημιουργία μιας εναλλακτικής γειτονιάς.

Τα νέα στέκια έφεραν μαζί τους πεζόδρομους, μικρά πάρκα, θέατρα, εστιατόρια που εγκαινίασαν τη νέα ελληνική γαστρονομική σκηνή και αστικά συγκροτήματα λοφτ. Το παλιό εργοστάσιο που μετονομάστηκε σε Τεχνόπολις και φιλοξενεί πλέον συναυλίες, fashion & art show, μαζί με το Μουσείο Μπενάκη και τη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου δημιουργούν έναν ισχυρό πόλο πολιτισμού με άμεση πρόσβαση σε όλους αφού ο σταθμός του Μετρό «Κεραμεικός» έφερε όλη την Αθήνα και τους επισκέπτες της στο Γκάζι!

Πληροφορίες

Όνομα: Συνοικία Γκάζι
Προάστιο: Κέντρο
Περιοχή: Γκάζι
Μεταφορικά Μέσα: Μετρό Γραμμή 3: Σταθμός Κεραμεικός

Available on AppStore Get it on Google play