Καστέλλα

Έκθεση εικόνων

Καστέλλα, η πιο γραφική συνοικία του ΠειραιάΚαστέλλαΚαστέλλα, η πιο γραφική συνοικία του ΠειραιάΚαστέλλαΚαστέλλα, η πιο γραφική συνοικία του ΠειραιάΚαστέλλα, η πιο γραφική συνοικία του ΠειραιάΚαστέλλα, η πιο γραφική συνοικία του ΠειραιάΚαστέλλα, η πιο γραφική συνοικία του ΠειραιάΚαστέλλα, η πιο γραφική συνοικία του ΠειραιάΚαστέλλα, η πιο γραφική συνοικία του ΠειραιάΚαστέλλα, η πιο γραφική συνοικία του Πειραιά

Η αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε με το πέρασμα του χρόνου έχει χαρίσει στην Καστέλλα εντυπωσιακά παλαιά κτίρια και αρχοντικά. Μερικά από αυτά φιλοξενούν cafe και εστιατόρια στα οποία μπορείτε να απολαύσετε τη μαγική θέα προς τη θάλασσα. Αν και είναι μια αστική περιοχή του Πειραιά, έχει επάξια κερδίσει μια θέση στο πρόγραμμα με τις Κυριακάτικες βόλτες Αθηναίων αλλά και επισκεπτών. Οι ντόπιοι την αποκαλούν και Προφήτη Ηλία (κυρίως τη δυτική πλευρά που βλέπει προς το λιμάνι του Πειραιά), από την εκκλησία που βρίσκεται ψηλά στη κορυφή της.

Στην αρχαιότητα, εδώ συγκεντρώθηκαν οι δημοκρατικοί υπό τον Θρασύβουλο το 403 π.Χ., εξεδίωξαν τους Τριάκοντα τυράννους και επανέφεραν την δημοκρατία. Κατά την επανάσταση του 1821 εδώ οχυρώθηκαν οι άντρες του Γεωργίου Καραϊσκάκη και έτσι η περιοχή πήρε και το όνομα Καστέλια (αργότερα έγινε Καστέλλα).

Πληροφορίες

Όνομα: Καστέλλα
Προάστιο: Νότια Προάστια
Περιοχή: Πειραιάς
Μεταφορικά Μέσα: Μετρό Γραμμή 1: Σταθμός Φάληρο
Τράμ: Σταθμός Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ)

Available on AppStore Get it on Google play