Πειραιάς

Έκθεση εικόνων

Καστέλλα

Ο Πειραιάς, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της μεσογειακής λεκάνης, σήμερα έχει ενωθεί με την υπόλοιπη Αθήνα δημιουργώντας έναν πολεοδομικό ιστό που δείχνει εξαιρετικά εντυπωσιακός, όταν τον αντικρύσετε για πρώτη φορά από ψηλά, λίγο πριν προσγειωθείτε.

Μέσα στην ιστορία έχει καταγραφεί η ακμή της πόλης αλλά και η παράλληλη ιστορία της με την πρωτεύουσα της Ελλάδας εξ αιτίας της στρατηγικής θέσης αλλά και του μεγάλου, ασφαλούς λιμανιού της. Είναι η έδρα του δήμου Πειραιώς και παλιότερα της νομαρχίας Πειραιά.

Το κέντρο του Πειραιά απέχει από το κέντρο της Αθήνας 12 χιλιόμετρα και οι κύριες λεωφόροι που οδηγούν στο λιμάνι αποτέλεσαν τον ιδανικό τόπο για την ανάπτυξη ενός βιομηχανικού-βιοτεχνικού πλέγματος με αποτέλεσμα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ο Πειραιάς να ονομαστεί σε Μάντσεστερ της Ελλάδας. Στο λιμάνι καταλήγουν η Γραμμή 1 του Μετρό της Αθήνας, ο Προαστιακός και ο Σιδηρόδρομος εξασφαλίζοντας τη διασύνδεση της Αθήνας με την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μια βόλτα στις ωραίες γειτονιές του Πειραιά που αντιστάθηκαν στην σε ύψος ανάπτυξη του, θα σας ταξιδέψει στο χρόνο αλλά και στις συνήθειες των κατοίκων του. Οι εντυπωσιακές εκκλησίες, όπως ο Άγιος Σπυρίδωνας, που είναι και ο πολιούχος της πόλης, η Αγία Τριάδα και η Καθολική Εκκλησία, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα συγκροτήματα των ναυτιλιακών εταιριών γύρω από το λιμάνι, το εμπορικό κέντρο και φυσικά τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ δίπλα σε μαρίνες με πολυτελή σκάφη αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να ζήσετε μια παραθαλάσσια εμπειρία με ιδιαίτερο χαρακτήρα και άποψη.

Πληροφορίες

Όνομα: Πειραιάς
Προάστιο: Νότια Προάστια
Περιοχή: Πειραιάς
Μεταφορικά Μέσα: Μετρό Γραμμή 1: Σταθμός Πειραιάς

Available on AppStore Get it on Google play