Σαλαμίνα

Έκθεση εικόνων

Ένα νησί-προάστιο στα νοτιοδυτικά της Αθήνας με πολύ πυκνή συγκοινωνία και μακραίωνη ιστορία, δύο σημαντικούς παράγοντες, για εξόρμηση εκτός των τειχών.Η Σαλαμίνα είναι γνωστή ήδη από τους Μυθικούς χρόνους και ακολούθησε την τύχη της πόλης των Αθηνών. Σταθμός στην ιστορία της, η περίφημη ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ.

Η νικηφόρα ναυμαχία των Ελλήνων κατά της Περσικής εισβολής η οποία αποτέλεσε μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην παγκόσμια Ιστορία αφού με τη νίκη των ελληνικών δυνάμεων αναχαιτίστηκε η επέλαση του Βασιλιά Ξέρξη Α’ προς την ευρωπαϊκή ήπειρο. Ήταν τότε που ο Θεμιστοκλής κατάφερε να στριμώξει τα μεγάλα καράβια των Περσών στα στενά της Σαλαμίνας και να τα μετατρέψει σε εύκολη λεία για τα ευέλικτα μικρά καράβια των Ελλήνων.Η Σαλαμίνα είναι επίσης περήφανη πατρίδα του κορυφαίου τραγικού ποιητή Ευριπίδη.

Σήμερα αποτελεί το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Ελλάδας με σημαντική επιχειρηματική και οικιστική ζωή και σε αυτή θα δείτε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Αττικής.  

Πληροφορίες

Όνομα: Σαλαμίνα
Περιοχή: Σαλαμίνα

Available on AppStore Get it on Google play