Μουσεία

«Πάντα ῥεῖ καὶ οὐδὲν μένει» Όλα είναι ρευστά, τίποτε δεν μένει ίδιο [Ηράκλειτος]

Με τέτοια τρικυμιώδη και συναρπαστική ιστορία είναι απολύτως φυσικό να βρίσκονται εδώ, στην Αττική, τόσα σπουδαία μουσεία. Εκτός όμως από τα ξακουστά της εκθέματα, κάθε γωνιά της Αττικής κρύβει έναν μικρό αρχαιολογικό χώρο, ένα μικρό λαογραφικό μουσείο, ένα αξιοθέατο.

Πλήθος εξειδικευμένων μουσείων, φωτίζουν όλες της πτυχές της αρχαίας και της νεότερης ιστορίας του τόπου όπως το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας. Άφθονες είναι και οι επιλογές στα θεματικά μουσεία, όπως για παράδειγμα το Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα, η Εθνική Πινακοθήκη και το Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου.

Εμπειρίες, συγκινήσεις, ιστορία, -- στην Αττική όλα είναι σε αφθονία. Φροντίστε λοιπόν να έχετε και εσείς χρόνο για να τα απολαύσετε! 

Ένα υπέροχο μουσείο το οποίο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου φιλοξενεί συναυλίες, διαλέξεις, βραδιές πολιτισμού και εκθέσεις με έργα διάσημων καλλιτεχνών.

Η αρχαιολογική συλλογή Κηφισιάς φιλοξενείται σε ένα πέτρινο σπίτι του Μεσοπολέμου και εγκαινιάστηκε το 2004.

Το πρώτο μουσείο που ιδρύθηκε στο ελεύθερο ελληνικό κράτος, το 1828. Μέχρι και το 1982 στεγαζόταν στο Εϋνάρδειο Διδασκαλείο. Σήμερα βρίσκεται δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κολώνας.

Σε αυτό το μικρό αρχαιολογικό μουσείο εκτίθενται ευρήματα τόσο από την περιοχή της Βραυρώνας όσο και από την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, από πόλεις όπως η Μέριντα, η Περάτη και η Ανάβυσσος.

Το αρχαιολογικό μουσείο Ελευσίνας είναι μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, κοντά στο Λυκούργειο Διατείχισμα (τείχος που χώριζε τον ιερό χώρο από την κυρίως πόλη της Ελευσίνας).

 Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον Αρχαιολογικό Χώρο Κεραμεικού, κοντά στην είσοδό του από την Οδό Ερμού.

 Η συλλογή του μουσείου εκτίθεται σε δύο αίθουσες και περιλαμβάνει τα σημαντικότερα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών που έγιναν στην περιοχή.

Το μουσείο περιβάλλεται από αγροτική γη μεγάλης έκτασης, μέσα στην οποία υπάρχουν ο Τύμβος των Νεκρών Πλαταιών και ένα νεκροταφείο των Μεσοελλαδικών Χρόνων.

Το Αρχαιολογικό Πειραιά διαφυλάσσει την ιστορία της πόλης από τους προϊστορικούς και Μυκηναϊκούς χρόνους ως τη Ρωμαϊκή εποχή και τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους.

Το αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου κτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 όπου εκτίθενται εξαιρετικά ευρήματα των ανασκαφών όλης της Τροιζήνας.

Available on AppStore Get it on Google play