Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Μια πανάρχαια ιστορία, η ναυτοσύνη των Ελλήνων, ξετυλίγεται στο Ναυτικό Μουσείο λίγα μόλις βήματα από τη θάλασσα, στην ακτή Θεμιστοκλέους.

Ιδρύθηκε το 1949 και θεωρείται το σημαντικότερο του είδους του στην Ελλάδα αφού σκοπός του είναι η αναβίωση και ανάδειξη μιας μεγαλειώδους ναυτικής ιστορίας πολλών χιλιάδων χρόνων. Η αρχαία ναυπηγική και η εξέλιξη των πλοίων στο Αιγαίο, η εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821, οι μετέπειτα αγώνες του πολεμικού και εμπορικού ναυτικού δυναμικού της χώρας είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται το μουσείο στο οποίο εκτός από τα χιλιάδες εκθέματα φιλοξενείται σημαντικό αρχειακό και φωτογραφικό υλικό με σπάνιες ναυτικές εκδόσεις, χάρτες και φυσικά η ανεκτίμητης αξίας βιβλιοθήκη –η πλουσιότερη του είδους για τη Μεσόγειο.

Η θάλασσα των Ελλήνων έχει τη δική της τέχνη και αξίζει να δείτε με προσοχή τη συλλογή της Ναυτικής Πινακοθήκης που περιλαμβάνει έργα των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα (Βολανάκης, Χατζής, Προσαλέντης και άλλοι).

Πληροφορίες

Όνομα: Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος
Διεύθυνση: Ακτή Θεμιστοκλέους
Προάστιο: Πειραιάς
Τηλέφωνο: (+30) 210 4516264
Ώρες Λειτουργίας: Τρ-Σάβ: 09:00-14:00
Δευτ, Κυρ, Εθνικές Εορτές: Κλειστά
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 1: Σταθμός Πειραιά

Available on AppStore Get it on Google play