Ταχυδρομικό και Φιλοτελικό Μουσείο

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Το κυρίαρχο έκθεμα του μουσείου είναι φυσικά το γραμματόσημο και οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από αυτό, σε ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής του: από τον σχεδιασμό του, την παραγωγή του με την εκτύπωση, την ταχυδρόμησή του και μέχρι τελικά τη συλλεκτική του αξία με τον φιλοτελισμό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρώτο ελληνικό γραμματόσημο (Ερμής), καθώς και τα πρώτα Ολυμπιακά γραμματόσημα του κόσμου (1896). Στον κύριο εκθεσιακό χώρο του μουσείου στο υπόγειο φιλοξενείται μεγάλη συλλογή από αντικείμενα σχετικά με τα ταχυδρομεία και τα γραμματόσημα, όπως: γραμματοκιβώτια, σφραγιστικές μηχανές, τσάντες και σάλπιγγες των ταχυδρόμων, καθώς και υλικά από την ιστορία των Ταχυδρομείων, των Τηλεγραφείων και των Τηλεφώνων. Στον όροφο είναι η αίθουσα εκδηλώσεων και η γεμάτη με σχετικά βιβλία και έντυπα βιβλιοθήκη του μουσείου.

Το Ταχυδρομικό και Φιλοτελικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1978 και στεγάζεται στο κτίριο στη συμβολή της Πλατείας Σταδίου και της Οδού Φωκιανού, δίπλα ακριβώς από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο).

Πληροφορίες

Όνομα: Ταχυδρομικό και Φιλοτελικό Μουσείο
Διεύθυνση: Πλατεία Σταδίου 5 & Φωκιανού 2
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 7519066
Ώρες Λειτουργίας: Δευτ-Παρ: 08:00-14:00
Εθνικές Εορτές: Κλειστά
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 2 ή Γραμμή 3: Σταθμός Σύνταγμα

Available on AppStore Get it on Google play