Μουσείο Κυκλαδικής και Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

 Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας. Φιλοξενεί τη μεγαλύτερη σε ολόκληρο τον κόσμο συλλογή με έργα κυκλαδικής τέχνης.

Ανάμεσα στα εκθέματά του ξεχωρίζουν τα περίφημα κυκλαδικά ειδώλια και τα μαρμάρινα σκεύη. Δεν υστερούν όμως καθόλου σε αξία και τα υπόλοιπα δείγματα αρχαίας τέχνης, τα οποία προέρχονται από σχεδόν όλες τις εποχές: Μινωικοί, Μυκηναϊκοί, Γεωμετρικοί, Αρχαϊκοί και Κλασικοί χρόνοι. Το μουσείο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Βικέλα και κτίστηκε το 1986.

Αρχικά, είχε στους χώρους του μόνο τη συλλογή έργων Κυκλαδικής και Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης του φιλότεχνου Νίκου Γουλανδρή και της φιλότεχνης γυναίκας του, της Κατερίνας Γουλανδρή. Το μουσείο, σύμφωνα με το καταστατικό του, είναι αφιερωμένο στο Αιγαίο στη μελέτη της ιστορίας του από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεότερους χρόνους και στη διάδοση του πολιτισμού του.

Στις αρχές στεγαζόταν μόνο στο κτίριο της Οδού Νεοφύτου Δούκα 4, αλλά από τη δεκαετία του 1990 και  μετά επεκτάθηκε στη νέα του πτέρυγα, στο νεοκλασικό Μέγαρο Σταθάτου, στη συμβολή των Οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου. 

Πληροφορίες

Όνομα: Μουσείο Κυκλαδικής και Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης
Διεύθυνση: Νεοφύτου Δούκα 4
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 7228321
Ώρες Λειτουργίας: Δευτ-Τετ-Παρ-Σάβ: 10:00-17:00
Πέμ: 10:00-20:00
Κυρ: 11:00-17:00
Τρ: Κλειστά
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 3: Σταθμός Ευαγγελισμός

Available on AppStore Get it on Google play