Πλανητάριο στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Αποτελεί τη σύγχρονη προσπάθεια επιμόρφωσης νέων ανθρώπων σε θέματα Αστρονομίας, από καταξιωμένους και διακεκριμένους επιστήμονες. Φυσικά φαινόμενα που μοιάζουν ανεξήγητα ή δυσνόητα, που οι περισσότεροι άνθρωποι χωρίς ειδικές γνώσεις νομίζουν πως δεν θα κατανοήσουν ποτέ, στο Πλανητάριο εξηγούνται παραστατικά με τον πιο απλό τρόπο.

Σήμερα παρουσιάζονται στους επισκέπτες εκτός από την ιστορία του Σύμπαντος και πολλές άλλες ενότητες ευρύτερου επιστημονικού ενδιαφέροντος. Στην προβολή τους, σημαντικό ρόλο παίζουν τα ειδικά, ψηφιακά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως ο περίφημος Θόλος. Πλέον, το Πλανητάριο έχει καθιερωθεί ως ένας σημαντικός πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού, τόσο στο χώρο του διαστήματος όσο και σε διάφορα επιστημονικά πεδία. Τέλος, φιλοξενείται στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στη Λεωφόρο Συγγρού.

Το ίδρυμα, δωρεά του ευεργέτη Ευγενίδη, από το 1954 έως σήμερα έχει παρουσιάσει αξιόλογο έργο με σημαντικότερο, αλλά όχι και μοναδικό του επίτευγμα, το Πλανητάριο.

Πληροφορίες

Όνομα: Πλανητάριο στο Ευγενίδειο Ίδρυμα
Διεύθυνση: Λεωφ. Συγγρού 387
Προάστιο: Νότια Προάστια
Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600
Μεταφορικά Μέσα: Τραμ: Σταθμός Δέλτα Φαλήρου

Available on AppStore Get it on Google play