Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης τέχνης

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

 Οι συλλογές του ΕΜΣΤ περιλαμβάνουν πολλά και σημαντικά έργα σύγχρονων δημιουργών, Ελλήνων και ξένων.

Από το 2000, από όταν ξεκίνησε η λειτουργία του δηλαδή, ακολουθήθηκε η σύγχρονη αντίληψη που επικρατεί στα μουσεία όλου του κόσμου για τον τρόπο παρουσίασης των συλλογών του.

Επιπλέον, η βασική κατεύθυνση της πολιτικής που ακολουθεί είναι η κατάρτιση και ο εμπλουτισμός μόνιμων συλλογών έργων μοντέρνας τέχνης με ελληνικό, αλλά και διεθνή χαρακτήρα.

Σήμερα, οι συλλογές του μουσείου αποτελούνται από: ζωγραφικούς πίνακες, σχέδια καλλιτεχνών, γλυπτά, βίντεο, εγκαταστάσεις, ηχητικά έργα, αλλά ακόμα και από διαδικτυακά έργα σημαντικών σύγχρονων καλλιτεχνών.

Πολλά από αυτά τα έργα είναι από γνωστούς και διακεκριμένους Έλληνες εκπροσώπους του μοντερνισμού στην τέχνη. Ενδεικτικά αναφέρονται: ο Νίκος Κεσανλής, ο Βλάσης Κανιάρης, ο Κώστας Τσόκλης, ο Κώστας Βαρώτσος, ο Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Σήμερα το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης φιλοξενείται προσωρινά στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, δείγμα μοντερνισμού από μόνο του, κοντά στην Πλατεία Ρηγίλλης.

Μέσα στα επόμενα χρόνια θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου ΦΙΞ, στη Λεωφόρο Συγγρού, καθώς το μισό εργοστάσιο ήδη διαμορφώνεται για να στεγάσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη. 

Πληροφορίες

Όνομα: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης τέχνης
Διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργίου Β' 17-19
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 9242111
Ώρες Λειτουργίας: Τρ-Κυρ: 11:00-19:00
Πέμ: 11:00-22:00
Δευτ: Κλειστά
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 3: Σταθμός Ευαγγελισμός

Available on AppStore Get it on Google play