Πολεμικό Μουσείο της Ελλάδας

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Πολεμικό Μουσείο της Ελλάδας

 Το 1964 αποφασίστηκε από την ελληνική πολιτεία η ίδρυση πολεμικού μουσείου της ελληνικής ιστορίας στην Αθήνα. Σκοπός αυτού του μουσείου ήταν και είναι να τιμηθούν όσοι αγωνίστηκαν σε κάθε χρονική περίοδο της ιστορίας για την ελευθερία του τόπου.

Επικεφαλής της επιτροπής σχεδιασμού και υλοποίησης ήταν ο Θουκυδίδης Βαλεντής, καθηγητής τότε του Πολυτεχνείου. Τελικά, το μουσείο εγκαινιάστηκε το 1975. Από τότε μέχρι σήμερα, χιλιάδες επισκέπτες έχουν δει τις μόνιμες ή έκτακτες εκθέσεις του.

Τα αναρίθμητα εκθέματά του μοιράζονται στους τέσσερις ορόφους-επίπεδα και, χρονολογικά, ξεκινούν από τους προϊστορικούς χρόνους και φτάνουν μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Στους εξωτερικούς χώρους γύρω από το μουσείο εκτίθενται πολλά όπλα μεγάλου μεγέθους και βεληνεκούς, όπως: κανόνια, βαριά πυροβόλα διάφορων εποχών και πολεμικά αεροσκάφη.

Γενικά, πρόκειται για ένα μουσείο που συμμετέχει ενεργά στη διατήρηση της μνήμης των ηρώων του τόπου και των μαχών της χώρας, με την ανέγερση διάφορων μνημείων και την ενίσχυση πολλών σχετικών φορέων της ελληνικής περιφέρειας.

Πληροφορίες

Όνομα: Πολεμικό Μουσείο της Ελλάδας
Διεύθυνση: Ριζάρη 2
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 7252974
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 3: Σταθμός Ευαγγελισμός

Available on AppStore Get it on Google play