Νέο Μουσείο Ακρόπολης

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Η λαμπρή τελετή εγκαινίων του νέου Μουσείο της Ακρόπολης, σε σχέδια του διάσημου αρχιτέκτονα Μπερνάρ Τσουμί, σηματοδότησε το πέρασμα στο μέλλον για μια από τις σημαντικότερες συλλογές της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Στους ειδικά σχεδιασμένους χώρους του στεγάζει τα σπουδαία ευρήματα του Ιερού Βράχου από τη Μυκηναϊκή εποχή ως τους Ρωμαϊκούς και πρωτοχριστιανικούς χρόνους.

Από το 2009 που άνοιξε τις πύλες του έχει δεχθεί εκατομμύρια επισκέπτες. Η εμπειρία κορυφώνεται στην αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα η οποία είναι στραμμένη προς το Ναό προκειμένου να τα «συνδέσει οπτικά» και πάλι με τις μετώπες του Παρθενώνα. Το νέο μουσείο αντικατέστησε το παλαιό που λειτουργούσε από το 19ο αιώνα, σε ένα πέτρινο, διακριτικό κτίριο δίπλα στον Παρθενώνα και παρουσιάζει τα πολύτιμα εκθέματα με σύγχρονη αντίληψη.

Έχει χτιστεί κυριολεκτικά επάνω στον αρχαιολογικό χώρο του οικοπέδου (Ρωμαϊκής εποχής) και στηρίζεται σε υπερυψωμένους πυλώνες που εδράζονται ανάμεσα στις αρχαιότητες, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει τα επίπεδα της ιστορίας της Αθήνας μέσα από τα διαφανή δάπεδα.

Πληροφορίες

Όνομα: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
Διεύθυνση: Διονυσίου Αεροπαγείτου 15
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: (+30) 210 3210219
Ώρες Λειτουργίας: Δευτ: 08:00-16:00
Τρίτη έως Κυριακή: 08:00-20:00
Παρασκευή: 08:00-22:00
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 2: Σταθμός Ακρόπολη

Available on AppStore Get it on Google play