Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ)

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο ΑθηνώνΟλυμπιακό Αθλητικό Κέντρο ΑθηνώνΟλυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών

Τη σημερινή φουτουριστική του μορφή υπέγραψε ο Ισπανός σταρ αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα, προκειμένου να φιλοξενήσει τους αγώνες της 28ης Ολυμπιάδας της Αθήνας αλλά και τις αψεγάδιαστες τελετές έναρξης και λήξης σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Όμως, μια ματιά στο χτες, μας μαθαίνει πως το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, ή συντομότερα ΟΑΚΑ, έχει πάρει το όνομα του Σπύρου Λούη, νικητή του Μαραθωνίου δρόμου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα, 1896). Ο Λούης, ένας απλός νερουλάς στο Μαρούσι κατάφερε με όπλο την επιμονή και την αγάπη για τον τόπο του να κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες στην προσπάθεια για την αναγέννηση του αθλητικού ιδεώδους. Οι εργασίες κατασκευής του σταδίου άρχισαν 1978 και κράτησαν τέσσερα χρόνια, μέχρι το Σεπτέμβριο του 1982 που φιλοξένησε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου.

Τα επόμενα χρόνια στο χώρο των 1000 στρεμμάτων προστέθηκαν το Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο (1991), το Ολυμπιακό κέντρο Υγρού Στίβου (1991), το Ολυμπιακό κλειστό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών (1995), το Ολυμπιακό κέντρο Αντισφαίρισης (2004) και πολλές άλλες αθλητικές και βοηθητικές εγκαταστάσεις. Έτσι, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο των Αθηνών με την τεχνολογική και κατασκευαστική του αρτιότητα, βοήθησε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων και την ανάδειξη παγκόσμιων πρωταθλητών.

Πληροφορίες

Όνομα: Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ)
Διεύθυνση: Κηφισίας 37
Προάστιο: Βόρεια Προάστια
Τηλέφωνο: (+30) 210 6834060
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 1: Σταθμός Ειρήνη

Available on AppStore Get it on Google play