Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Πάρκο Αντώνης ΤρίτσηςΠάρκο Αντώνης ΤρίτσηςΠάρκο Αντώνης ΤρίτσηςΠάρκο Αντώνης ΤρίτσηςΠάρκο Αντώνης ΤρίτσηςΠάρκο Αντώνης ΤρίτσηςΠάρκο Αντώνης ΤρίτσηςΠάρκο Αντώνης Τρίτσης

Ή πιο σωστά, Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Βρίσκεται στο Ίλιον και συγκεκριμένα στη θέση με το τοπωνύμιο «Πύργος Βασιλίσσης», στα δυτικά όρια του αστικού ιστού της Αθήνας. Αποτελεί τον μεγαλύτερο πνεύμονα οργανωμένου πρασίνου στην περιφέρεια της Αττικής και εκτείνεται σε περίπου 1.200 στρέμματα. Μεγάλο μέρος της σπουδαιότητάς του οφείλεται στην ύπαρξη νερού και, μάλιστα, σε μεγάλη έκταση μέσα στο πάρκο.

Επίσης, διαθέτει έξι τεχνητές λίμνες και ένα τεχνητό κανάλι το οποίο εξασφαλίζει τη συνεχή ροή του νερού μεταξύ των λιμνών, άρα και την ανακύκλωσή του. Το νερό βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη και διατήρηση της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας του πάρκου. Έτσι το πάρκο αποτελεί αφενός πολύτιμο εργαλείο άσκησης περιβαλλοντικής πολιτικής από τους αρμόδιους φορείς διαχείρισής του και αφετέρου όαση φυσικής ομορφιάς μέσα στο άναρχα δομημένο αστικό περιβάλλον της πρωτεύουσας.

Πληροφορίες

Όνομα: Πάρκο Αντώνης Τρίτσης
Διεύθυνση: Σπύρου Μουστακλή 23
Προάστιο: Δυτικά Προάστια
Τηλέφωνο: (+30) 210 2323163
Μεταφορικά Μέσα: Προαστιακός: Σταθμός Άνω Λιόσια

Available on AppStore Get it on Google play