Γεωπονική Σχολή

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Η Γεωπονική Σχολή συνέχισε τις προσπάθειες που ξεκίνησαν τον 4ο π.Χ. αιώνα στην Αθήνα από το Θεόφραστο, μαθητή του Αριστοτέλη, για την ίδρυση του πρώτου βοτανικού κήπου στην ιστορία. Ακολουθώντας την πράσινη γραμμή πίσω στο χρόνο, μαθαίνουμε πως το 1840, Βαυαροί ειδικοί δημιούργησαν το μικρό βοτανικό κήπου και το 1888 ιδρύθηκε το Γεωργικό Σχολείου.

Το 1920, στη θέση του ιδρύθηκε η Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Κύριος σκοπός της ήταν η διδασκαλία της Γεωπονικής Επιστήμης, η επαγγελματική κατάρτιση επιστημόνων και η έρευνα σχετικών με τη γεωργία θεμάτων έτσι ώστε να θεμελιωθεί η ελληνική Γεωπονική επιστήμη.

Σε μια χώρα με εξαιρετικό γεωργικό πλούτο και παραγωγή, η μελέτη, η ανάπτυξη και ο πειραματισμός της γεωργικής γνώσης δεν θα μπορούσαν να εισαχθούν αυτούσια από άλλες χώρες αλλά έπρεπε να πραγματοποιηθούν στις ελληνικές συνθήκες με στόχο τη βελτίωση και την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας. Μια βόλτα στους κήπους της Σχολής ισοδυναμεί με γνώση, γερές δόσεις οξυγόνου και φυγή από την αστική πραγματικότητα.

Πληροφορίες

Όνομα: Γεωπονική Σχολή
Διεύθυνση: Ιερά Οδός 75
Περιοχή: Ελαιώνας
Προάστιο: Δυτικά Προάστια

Available on AppStore Get it on Google play