Αττικό Πάρκο

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων

Αττικό ΠάρκοΑττικό ΠάρκοΑττικό ΠάρκοΑττικό Πάρκο

Άρχισε να λειτουργεί το 2000 στα Σπάτα, σε μια έκταση 200 στρεμμάτων. Στην αρχή ήταν Ορνιθολογικό Πάρκο και διέθετε την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στον κόσμο, εκείνη την εποχή. Από το 2001 άρχισαν να προστίθενται σιγά-σιγά και άλλα είδη, όπως ερπετά και σπάνια ζώα της ελληνικής πανίδας, αιλουροειδή της αφρικανικής σαβάνας και άλλων περιοχών, πιθηκοειδή και μαϊμούδες αλλά και ζώα της ερήμου, όπως καμήλες, γάιδαροι Σομαλίας και άλλα. Σήμερα φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 ζώα, 400 διαφορετικών ειδών.

Το Αττικό Πάρκο αποτελεί το μοναδικό ζωολογικό πάρκο αυτής της έκτασης στην Ελλάδα και υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Αποτελεί έναν θαυμάσιο προορισμό διασκέδασης και αναψυχής για μικρούς, αλλά και μεγάλους. Βέβαια, ο βασικός στόχος του είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση κάθε επισκέπτη και η παροχή γνώσης για την χλωρίδα και την πανίδα.

Η είσοδος στο Αττικό Πάρκο κοστίζει 11€ για τα παιδιά και 15€ για τους ενήλικες. Στη διάθεση του κοινού υπάρχουν οι ετήσιες κάρτες μέλους και αρκετά πακέτα εισόδου για οικογένειες, ΑΜΕΑ και ομάδες.

 

 

 

Πληροφορίες

Όνομα: Αττικό Πάρκο
Περιοχή: Σπάτα
Προάστιο: Ανατολική Αττική
Τηλέφωνο: (+30) 210 6634724
Ώρες Λειτουργίας: 365 days: 09:00-sunset

Available on AppStore Get it on Google play