Πεδίον Άρεως

 Add to Wish List

Έκθεση εικόνων


Ή απλώς Πάρκο όπως το λένε οι Αθηναίοι. Πρόκειται για ένα μεγάλο δημόσιο άλσος που εκτίνεται παράλληλα με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και έχει δώσει το όνομά του στη συνοικία που το περιβάλλει. Το άλσος σχεδιάστηκε το 1934 με αρχικό σκοπό να τιμηθούν οι ήρωες της Επανάστασης του 1821 (Λεωφόρος των Ηρώων με 16 μαρμάρινες προτομές).

Η έκταση του άλσους ξεπερνά τα 250 στρέμματα και είναι ένας σημαντικός πνεύμονας πρασίνου για την πλέον πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης. Στους χώρους του υπάρχουν γλυπτά και μνημεία διάφορων εποχών. Η δεντροφύτευση του ξεκίνησε το 1935, διακόπηκε λόγω του πολέμου και συνεχίστηκε-ολοκληρώθηκε μετά τον πόλεμο.

Τα είδη δέντρων και θάμνων που επιλέχθηκαν ανήκουν κυρίως στη μεσογειακή βλάστηση. Περιφερειακά στο χώρο του πάρκου λειτουργούν οι εγκαταστάσεις της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Στρατού, το γυμναστήριο του ιστορικού συλλόγου Πανελλήνιος, ιστορικά αναψυκτήρια και στο εσωτερικό του 2 μικροί ναοί, μία παιδική χαρά και ένα μικρό ανοικτό αμφιθέατρο. Τη δεκαετία του 2000 αναπλάστηκε και γέμισε με χιλιάδες νέα φυτά, ενώ έγιναν και όλα τα έργα για τις απαραίτητες υποδομές.

Αποτελεί έναν γνώριμο χώρο αναψυχής για τους Αθηναίους. Ενδείκνυται και για βόλτα με ποδήλατο.

Πληροφορίες

Όνομα: Πεδίον Άρεως
Προάστιο: Κέντρο
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 1: Σταθμός Βικτόρια

Available on AppStore Get it on Google play