Χαλαρώνει το σώμα, εξελίσσει το πνεύμα, βοηθά στην καταπολέμηση του στρες, στη διατήρηση και βελτίωση της ψυχοσωματικής υγείας και υπόσχεται καλοσχηματισμένη σιλουέτα, ευεξία, ψυχική ηρεμία, νοητική ισορροπία, εναρμονισμένη σεξουαλική ζωή και παράταση της νεανικότητας!

Η γιόγκα περιλαμβάνει σωματικές και αναπνευστικές τεχνικές, όπως και χαλάρωσης, συγκέντρωσης του νου και αποτοξίνωσης. Αποσκοπεί στην εξισορρόπηση του σώματος, του πνεύματος και των συναισθημάτων και ανταποκρίνεται πλήρως στο αξίωμα που πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Με σωματικές κινήσεις και στάσεις σώματος, αναπνευστικές τεχνικές και μεθόδους χαλάρωσης, μαθαίνετε να ηρεμείτε και να αναζωογονείτε σώμα και νου, να αναπτύσσετε γερό αμυντικό σύστημα, να έχετε συναισθηματική ευεξία και ανθεκτικότητα σε αντίξοες καταστάσεις και περιόδους κρίσης.

Η γιόγκα είναι ένα σύστημα αυτογνωσίας και ανακάλυψης του εσώτερου εαυτού, που βοηθά στην ενεργοποίηση των κρυμμένων διανοητικών δυνατοτήτων του ανθρώπου και των δημιουργικών ταλέντων του. Συστηματοποιήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια στη μακρινή Ινδία. Η σημερινή εκδοχή της προβάλλει ως «απάντηση» στο άγχος της σύγχρονης ζωής, στην αποφόρτιση αρνητικών συναισθημάτων, προσφέροντας ηρεμία, ευθυκρισία, αρμονία, ισορροπημένο νου. Είναι μία συγκεκριμένη φιλοσοφική στάση απέναντι στις καταστάσεις που βιώνουμε και ένας ιδιαίτερος τρόπος εκπαίδευσης και αγωγής.

Μέσα από αυτήν μπορεί κανείς να βελτιώσει τις σωματικές και νοητικές του ικανότητες, έτσι ώστε να τα καταφέρνει καλύτερα με ό,τι ασχολείται στη ζωή του, να εναρμονίζεται με τον εαυτό του, τους αγαπημένους του, τη φύση και το περιβάλλον. Σε κάθε γωνιά της γης (Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία…) η γιόγκα εφαρμόζεται στα νοσοκομεία σαν εναλλακτικός τρόπος θεραπείας, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε γηροκομεία, σε αθλητικά κέντρα, σε ομάδες Ολυμπιακών Αγώνων, σε σχολές καταδύσεων, αλλά και σε σχολές θεάτρου, χορού και μουσικής.Υπάρχουν πολλά είδη γιόγκα, έτσι θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες: Hatha yoga, Ashtanga yoga, Asana yoga, Ananda yoga, Mantra yoga, Jnana yoga, Bhakti yoga,  διαλογισμός (από τη Raja yoga), Kundalini yoga, Karma yoga, Κriya yoga, Kripalu Yoga, Παιδική γιόγκα.  

Η Hatha yoga είναι η πιο διαδεδομένη γιόγκα στην Ευρώπη και εναρμονίζει το μυοσκελετικό σύστημα, βελτιώνει την αναπνοή, βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση, διώχνει το στρες και την ένταση, απευθύνεται σε κάθε ηλικία, προφυλάσσει από την κατάθλιψη και διατηρεί τη νεότητα.

Το Open Space Studio είναι ένα κέντρο σωματικής και πνευματικής άσκησης μέσα από τις ενεργειακές τέχνες.

Available on AppStore Get it on Google play