Ανατολικά Προάστια

Έκθεση εικόνων

ΣούνιoΝαός του ΠοσειδώναΛίμνη ΒουλιαγμένηςΓυρνώντας την ΑττικήΠαιανίαΦράγμα ΜαραθώναΣούνιοΒάρκιζαΡαφήναΒάρκιζαΑρτέμιδαΚερατέαΒάρκιζαΛαύριοΒραυρώναΜαρκόπουλοΓυρνώντας την Αττική

Ώρα να γνωρίστε ένα ακόμα διαφορετικό πρόσωπο της Αττικής. Στην ανατολική πλευρά της, πίσω από τον Υμηττό και την Πεντέλη «φυλάσσονται» καλά κρυμμένα τα μυστικά της ιστορικής περιοχής του Μαραθώνα, ο αρχαιολογικός χώρος της Βραυρώνας στην Αρτέμιδα, το λιμάνι του Λαυρίου με την ιστορική ψαραγορά και τις ταβέρνες για ουζάκι, τα Σπάτα με το Διεθνές Αεροδρόμιο, και φυσικά, οι οδικοί άξονες που οδηγούν κατευθείαν στις ανατολικές ακτές της Αττικής.

Στη νοτιοανατολική άκρη βρίσκεται το ακρωτήριο Σούνιο με το Ναό του Ποσειδώνα να ενώνει την ιστορία με το πανέμορφο τοπίο. Πέτρα, μάρμαρο, χώμα, θάλασσα και ουρανός συνθέτουν την ύλη της ιστορίας της Αττικής γης.

Οι περιοχές αυτές, αν και απέχουν αρκετά από το κέντρο της Αθήνας, φημίζονται για τα προϊόντα που γεννά η γη τους, όπως το κρασί, τα ψάρια, τα τυριά τους, αλλά και το καλό φαγητό που προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη που θα νιώσει πως για να συνεχίσει τη μεγάλη του βόλτα θα πρέπει να δοκιμάσει τις ντόπιες νοστιμιές.

Δήμοι Ανατολικών Προαστίων:

Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρη, Βάρκιζα, Διόνυσος, Κορωπί, Λαύριο, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο, Παιανία, Παλλήνη, Ραφήνα, Πικέρμι, Σπάτα, Αρτέμιδα, Ωρωπός.

Available on AppStore Get it on Google play