Νησιά κοντά στην Αθήνα & την Αττική

 

 

Μερικά από τα ομορφότερα νησιά στην Ελλάδα, βρίσκονται κοντά στην Αθήνα & την Αττική. Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου αποτελούν σχετικά μακρινούς προορισμούς, αλλά τα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού, όπως για παράδειγμα η Αίγινα, το Αγκίστρι, ο Πόρος, οι Σπέτσες και η Ύδρα είναι ιδανικοί προορισμοί για μονοήμερες εκδρομές, & για σύντομες αποδράσεις, εφόσον βρίσκονται πολύ κοντά στην Αθήνα. Κάθε νησί του Σαρωνικού έχει ένα δικό του, ιδιαίτερο χρώμα.

Η γειτονική Αίγινα, σχεδόν προάστιο πια της Αθήνας, είναι ένας τόπος γεμάτος ζωή και ενέργεια ενώ η Ύδρα και οι Σπέτσες κρατούν ακόμα κάτι από την γοητεία του 19ου αιώνα μαζί με την κοσμοπολιτική ατμόσφαιρα του 21ου. Ο Πόρος παραμένει ένα ιδανικό ρομαντικό καταφύγιο, ενώ τα μακρινότερα Κύθηρα και Αντικύθηρα κρύβουν μέσα τους όλους τους χυμούς της Ελληνικής Παράδοσης.

Γνωρίστε τα ομορφότερα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα και την Αττική.

Πανέμορφες παραλίες, ενδιαφέροντα μουσεία, και φιστίκια Αιγίνης.

Το μικρό αδερφάκι της Αίγινας, το πευκόφυτο Αγκίστρι, είναι ο ιδανικός προορισμός για χαλαρωτικές στιγμές.

Ο Ναός του Ποσειδώνα, λεμονοδάσος, ενεργό ηφαίστειο και ιαματικές πηγές. 

Μια επίσκεψη στην παλαιά πόλη θα σας ενθουσιάσει. Δείτε το Μουσείο Σπετσών, το Σπίτι της Μπουμπουλίνας, το Αρχοντικό Αναργύρου και τον γραφικό της Φάρο.

Επισκεφθείτε τους Προμαχώνες με τα κανόνια, το Μουσείο Τέχνης του Δάκη Ιωάννου και τα ιστορικά της μοναστήρια. Κάντε βουτιές στα κρυστάλλινα νερά της και δοκιμάσετε τα Υδραίϊκα αμυγδαλωτά.

Μεσαιωνικά κάστρα, οι παλιές εκκλησιές, οι φάροι, τα πανέμορφα τοπία και οι γραφικές παραλίες.

Αποτελεί δημοφιλή προορισμό των προσκυνητών για τις εκκλησίες της που χρονολογούνται από τον 10ο και 12ο αιώνα.

Available on AppStore Get it on Google play