Με Αεροπλάνο

Έκθεση εικόνων

ΤαξιδεύονταςΑεροπλάνο στο Ελ. ΒενιζέλοςΘέα απο ψηλα

Το Διεθνές Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ο βασικός κόμβος σύνδεσης της Ελλάδας με όλο τον κόσμο, βρίσκεται 33 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας και έχει εύκολη πρόσβαση μέσω της Αττικής Οδού. Η σύνδεσή του τόσο με το κέντρο της πόλης όσο και με το λιμάνι του Πειραιά γίνεται εξαιρετικά εύκολα με Μετρό, Προαστιακό Σιδηρόδρομο και λεωφορεία.

Οι δυο βασικές αεροπορικές εταιρείες (Olympic Αirways και Aegean Αirlines) συνδέουν την Αθήνα απ’ ευθείας με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Τα σύγχρονα αεροπλάνα των στόλων τους και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να πάρετε μια μικρή γεύση από την ελληνική κουζίνα και φιλοξενία πριν καν φτάσετε στη χώρα.
Εκτός από τις παραπάνω, η Sky Express επιχειρεί από το αεροδρόμιο της Αθήνας, προσφέροντας εγχώριες πτήσεις προς Κύθηρα και διάφορα ελληνικά νησιά.

Για να φτάσει κάποιος από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλές επιλογές. Με ταξί (διαδρομή περίπου μισής ώρας, κόστους 35 ευρώ), με μετρό (διαδρομή περίπου 50 λεπτών, κόστους 8 ευρώ ανά άτομο). Ο σταθμός επιβίβασης βρίσκεται 100 μέτρα από την έξοδο του αεροδρόμιου, ή με λεωφορείο, επιλέγοντας τη γραμμή X95 (διαδρομή 60 λεπτών, κόστους 5 ευρώ ανά άτομο).
Εάν κάποιος θέλει να κατευθυνθεί προς το λιμάνι του Πειραιά οι επιλογές είναι παρόμοιες. Με ταξί (διαδρομή περίπου 45 λεπτών, κόστους 50-60 ευρώ), με μετρό (γραμμή 3 μέχρι Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και μετά Προαστικός Σιδηρόδρομος μέχρι Πειραιά, κόστος διαδρομής 8 ευρώ το άτομο).
Για να φτάσει κάποιος από το Αεροδρόμιο στο λιμάνι της Ραφήνας (εξυπηρετεί κυρίως τις Κυκλάδες) μπορεί να επιλέξει ταξί (διαδρομή 20 λεπτών, κόστους περίπου 25 ευρώ) ή λεωφορείο (πληροφορίες για δρομολόγια στο (+30) 210 8808080).

Για πληροφορίες και κρατήσεις εισιτήριων πλοίων μπορείτε να επισκεφτείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:

www.nel.gr
www.agoudimos-lines.com
www.bluestarferries.com
www.anek.gr
www.minoan.gr

Ενοικιάσεις αυτοκίνητων:

Πολλές γνωστές εταιρείες ενοικίασης αυτοκίνητων έχουν υποκατάστημα μέσα στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου (καλοκαιρινοί μήνες, γιορτές) και εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης, καλό είναι να έχετε κάνει κράτηση από πριν. Σας προτείνουμε το αυτοκίνητο που θα επιλέξετε να διαθέτει GPS το οποίο θα σας απαλλάξει από το άγχος εντοπισμού του προορισμού σας, εφόσον δεν γνωρίζετε τους δρόμους της Αθήνας. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες εταιρείες:

www.sixt.gr
www.hertz.gr
www.avis.gr
www.budget-athens.gr

Πληροφορίες εντός αεροδρόμιου:

Στο Ελ. Βενιζέλος υπάρχουν δυο σταθμοί πληροφοριών. Το Breathtaking Athens και το Eleftherios Venizelos Info Point. Και οι δυο σταθμοί βρίσκονται στο χώρο των αφίξεων και μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτούς για οτιδήποτε θέλετε να μάθετε για κρατήσεις ξενοδοχείων, δρομολόγια κ.λπ. Καλό θα είναι να ζητήστε και ένα χάρτη της Αθήνας. Συμβουλευτείτε τον και καλή περιπλάνηση.


Ανταλλακτήρια χρημάτων / ΑΤΜ / Ταχυδρομείο / Λιχουδιές

Στο χώρο αφίξεων υπάρχουν πολλά υποκαταστήματα τραπεζών και ανταλλακτήρια στα οποία μπορείτε να ανταλλάξετε τα χρήματα σας. Καλό θα είναι να κάνετε πρώτα μια βόλτα σε όλα για να διαλέξετε την καλύτερη ισοτιμία. Υπάρχουν επίσης και αρκετά ΑΤΜ για να κάνετε ανάληψη χρημάτων, συνήθως με κόστος 1-3 ευρώ ανά συναλλαγή.

Στον ίδιο χώρο υπάρχει ταχυδρομείο, εάν θέλετε να στείλετε την πρώτη σας καρτ-ποστάλ από την Ελλάδα, μεγάλο φαρμακείο για να αγοράσετε ό,τι ξεχάσατε σπίτι σας και πολλά μαγαζιά.

Available on AppStore Get it on Google play