Με Πλοίο

Έκθεση εικόνων

Πλοίο στο ΑιγαιοΤαξιδεύοντας με πλοίοΠλοία στο λιμανι του Πειραια

Ο καλύτερος τρόπος για να έρθει κάνεις με οχηματαγωγό πλοίο (ferry boat) είναι μέσω της Πάτρας. Εκεί φτάνουν και τα περισσότερα πλοία από την Ιταλία. Η Πάτρα βρίσκεται 220 χιλιόμετρα δυτικά από την Αθήνα και απέχει περίπου 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο.

Στην Ιταλία, υπάρχουν αρκετά λιμάνια από τα οποία ξεκινούν πλοία για την Ελλάδα, όπως: η Ανκόνα, το Μπάρι, το Μπρίντιζι, η Βενετία ή ακόμα και η Τεργέστη. Εάν βρίσκεστε στην κεντρική Ιταλία, η Ανκόνα είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή με τα πλοία που φεύγουν από εκεί να προσεγγίζουν την Ηγουμενίτσα (σε 15-20 ώρες) ή την Πάτρα (σε 20-23 ώρες) και το εισιτήριο να κοστίζει 70 ευρώ περίπου το άτομο.

Από το Μπάρι φεύγουν πλοία με προορισμό την Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα (υπολογίστε γύρω στις 15 ώρες) και το εισιτήριο κοστίζει 90 ευρώ το άτομο. Από το Μπρίντιζι μπορεί κάνεις να φτάσει σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ηγουμενίτσα και Πάτρα (σε 7 ώρες περίπου) και η τιμή του εισιτήριου είναι 70 ευρώ. Η Βενετία συνδέεται με Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Πάτρα (24 ώρες) με κόστος εισιτηρίου 100 ευρώ, ενώ η Τεργέστη με Πάτρα (φτάνετε σε 24 ώρες) πληρώνοντας εισιτήριο 280 ευρώ.

Για να δείτε τα δρομολόγια και να κλείσετε εισιτήρια μπορείτε να επισκεφτείτε τους παρακάτω ιστότοπους:

www.superfast.com

www.minoan.gr

www.anek.gr

Από τη Πάτρα μπορεί κάποιος να φτάσει στην Αθήνα οδικώς μέσα σε 2,5 ώρες, πολύ εύκολα. Υπολογίστε γύρω στα 15 ευρώ για διόδια και 40-60 ευρώ για καύσιμα (ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου σας). Με το που θα βγείτε από την προβλήτα, στρίψτε αριστερά σε περίπου 1 χιλιόμετρο. Μετά, ακλουθώντας τις πινακίδες (υπάρχει καλή σήμανση) θα βγείτε στον αυτοκινητόδρομο Ε65 που καταλήγει στην Αθήνα. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ 

Όσοι δεν ταξιδεύουν με δικό τους αυτοκίνητο μπορούν να φτάσουν στην Αθήνα με λεωφορείο ή τραίνο. Τα δρομολόγια είναι συχνά, η διαδρομή με λεωφορείο διαρκεί περίπου 3 ώρες και το κόστος εισιτήριου είναι 15 ευρώ ενώ με τραίνο θα φτάσετε σε 4 ώρες πληρώνοντας εισιτήριο 18 ευρώ και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε καθόλου αφού και τα δύο έχουν αφετηρία στο λιμάνι της Πάτρας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ

 

Available on AppStore Get it on Google play