Με Τρένο

Έκθεση εικόνων

Σιδηροδρομικές ράγεςΣιδηροδρομικές ράγεςΣιδηροδρομικές ράγεςΣίδηροδρομικός Σταθμός Αθηνών (Σταθμός Λαρίσης)

Αν επιλέξετε να ταξιδέψετε με τρένο, δύο τρόποι υπάρχουν για να έρθετε στην Ελλάδα: από την Ιταλία ή από τα Βαλκάνια.

Ο πρώτος τρόπος σημαίνει ότι θα πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι την Ιταλία και να πάρετε κάποια από τα ferry boats που αναχωρούν από τα λιμάνια του Brindisi, της Ancona ή του Bari.

Ο δεύτερος τρόπος είναι με το Orient Express και ακολουθεί μια πιο "παραδοσιακή" διαδρομή. Το τρένο διέρχεται από την Σλοβενία, την Κροατία, τη Σερβία και το FYROM και περνάει στην Ελλάδα από το συνοριακό σταθμό της Ειδομένης. Από εκεί κατευθύνεται στη Θεσσαλονίκη και τελικά στην Αθήνα.

Αν και δεν είναι και ο πιο σύγχρονος τρόπος να έρθετε στην Ελλάδα, η διαδρομή του Orient Express εξυπηρετεί όλα τα τρένα που έρχονται από τις χώρες της δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας.

Από το Ηνωμένο Βασίλειο:

Ο γρήγορος τρόπος να έρθετε στην Ελλάδα από την Αγγλία είναι να πάρετε το Eurostar από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς Waterloo International, Ashford ή Ebbsfleet. Αν πάλι δεν βιάζεστε, μπορείτε να επιλέξετε το ferry από το Dover στο Calais και από εκεί το τρένο μέχρι το Παρίσι.

Από το Παρίσι:

Από το Παρίσι έχετε την επιλογή να ταξιδέψετε και μέρα και νύχτα. Το πρωινό τρένο θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τα τοπία της διαδρομής, ενώ το νυχτερινό είναι πιο αποτελεσματικό. Απλά να ξέρετε πως για το νυχτερινό τρένο χρειάζεται να έχετε κάνει κράτηση (συνήθως μια-δυο μέρες πριν το ταξίδι σας).

Η πρωινή διαδρομή ξεκινά από το σταθμό Gare de Lyon και περνάει από το Παρίσι, τη Λοζάνη και το Μιλάνο. Στο Μιλάνο, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να αλλάξετε τρένο με κατεύθυνση την Ancona. Η γραμμή της Ancona εξυπηρετεί τα λιμάνια του Bari και του Brindisi, που με τη σειρά τους συγκοινωνούν με όλα τα λιμάνια ferry boats στην Ελλάδα.

  • Πληροφορίες για σιδηροδρόμους Παρισιού στο SNCF
  • Πληροφορίες για σιδηροδρόμους Μιλάνου στο Trenitalia

Από τη Σκανδιναβία και τη Γερμανία:

Τα τρένα που αναχωρούν από τη Σκανδιναβία περνούν από την Κοπεγχάγη για να φτάσουν στη Γερμανία. Η διαδρομή περνάει από το Αμβούργο, το Μόναχο, το Kufstein, το Innsbruck της Αυστρίας, το Brenero και καταλήγει στην Ιταλία μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής Βερόνας-Μπολόνια για Αncona. H συγκεκριμένη διαδρομή προτείνεται σε όσους προτιμούν να συνεχίσουν με ferry, και άρα να αναχωρήσουν από Ancona προς όλα τα ελληνικά λιμάνια.
Αν προτιμάτε να συνεχίσετε δια ξηράς μπορείτε να πάρετε το τρένο που διέρχεται από την Αυστρία (διαμέσου Βιέννης), το Βελιγράδι (Σερβία) και έπειτα τη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

  • Πληροφορίες για σιδηροδρόμους Γερμανίας στο Deutsche Bahn

Από την Ισπανία και την Πορτογαλία:

Ξεκινώντας από την Ιβηρική χερσόνησο, το τρένο ακολουθεί μια διαδρομή μέσω Γαλλίας, κατά μήκος των ακτών της Νότιας Γαλλίας και καταλήγει στην πόλη Ventimiglia της Ιταλίας.

Πώς να φτάσετε στην Ελλάδα με Ferry:

Δεκάδες ferry boats αναχωρούν καθημερινά από τα λιμάνια της Βενετίας, της Ancona και του Μπάρι, προς τα ελληνικά λιμάνια για ferry boats. Μια ευρεία γκάμα από πολυτελή ταχύπλοα ferries ξεκινούν από την Ancona και φτάνουν στην Ελλάδα μέσα σε 19 με 20 ώρες. Τα ferries από Ancona, Brindisi και Μπάρι πραγματοποιούν στάσεις στην Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα, πριν αράξουν στην κύρια θαλάσσια πύλη της Πάτρας.

Available on AppStore Get it on Google play