Συχνές Ερωτήσεις

Έκθεση εικόνων


Καλό είναι να γνωρίζετε / Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις:

Πόσο κοστίζει η διαδρομή από το αεροδρόμιο ως το κέντρο της Αθήνας, με ταξί;

Η τιμή είναι προκαθορισμένη και δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ. Θα χρεωθείτε το ποσό που γράφει ο μετρητής (βεβαιωθείτε πως είναι γυρισμένος στη μονή ταρίφα κατά τη διάρκεια της ημέρας) συν το ποσό των 3,84 ευρώ για την παραλαβή σας από το αεροδρόμιο καθώς και 0,40 ευρώ για κάθε αποσκευή.

Είναι ασφαλής πόλη η Αθήνα;

Η Αθήνα είναι εξίσου ασφαλής με τις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Όπως και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο καλό είναι να παίρνετε κάποια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις. Αποφύγετε να φοράτε ακριβά κοσμήματα, έχετε το πορτοφόλι σας στις μπροστινές τσέπες, να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε τα δημόσια μέσα μεταφοράς και τέλος, καλό είναι να αποφεύγετε τους ερημικούς δρόμους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι αστυνομικές περιπολίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, κάτι που θα διαπιστώσετε από τη συχνή παρουσία αστυνομικών ομάδων στην πόλη και από τις μηχανοκίνητες περιπολίες στα μέρη της Αττικής που συγκεντρώνουν τουριστικό ενδιαφέρον.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων / απεργιών;

Οι διαδηλώσεις και οι απεργίες αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο στη χώρα μας. Για τους Έλληνες, το δικαίωμα σε διαδηλώσεις και απεργίες είναι η υπέρτατη έκφραση του δημοκρατικού δικαιώματός τους. Αλλά μην ανησυχείτε γιατί δεν διαρκούν για πολύ και επιπλέον, μπορείτε να γνωρίζετε από πριν τη μέρα και την ώρα πραγματοποίησής τους.

Μπορεί η οικονομική κρίση να επηρεάσει το ταξίδι μου / την εμπειρία μου; Είναι οι επισκέπτες ευπρόσδεκτοι στην πόλη;

Η ελληνική φιλοξενία είναι μια από τις θρυλικές αξίες του τόπου μας. Παρά την οικονομική κρίση, οι Έλληνες διατηρούν αμείωτη την επιθυμίας τους να φιλοξενούν, να διασκεδάζουν και να περιποιούνται τους καλεσμένους τους.

Ίσως κάποιοι ξένοι πολιτικοί να μην είναι καλοδεχούμενοι αλλά οι ξένοι επισκέπτες μας είναι! Όχι μόνο γιατί οι Έλληνες αγαπούν τη φιλοξενία αλλά και γιατί, τώρα, περισσότερο από ποτέ, η ελληνική οικονομία στηρίζεται απόλυτα στον τουρισμό. Για αυτό και όλοι επιστρατεύουν το πιο πλατύ χαμόγελο και την καλύτερη διάθεση προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Επιπλέον, η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε μείωση των τιμών κάτι που αποτελεί έναν ακόμα λόγο για να επισκεφθεί κάποιος τη χώρα αυτή την περίοδο.

Αν χαθώ μέσα στην πόλη?

Καμία ανησυχία! Οι περισσότεροι Έλληνες μιλούν πολύ καλά αγγλικά. Απλά ρωτήστε κάποιον περαστικό προκειμένου να σας δώσει κατευθύνσεις με χαρά. Εναλλακτικά μπορείτε να ρωτήσετε σε ένα από τα πολλά περίπτερα, πού θα βρείτε στο δρόμο σας.

Πέρα από το να πουλάνε μια μεγάλη γκάμα από αγαθά (εφημερίδες,, τσίχλες, αναψυκτικά, σοκολάτες, παυσίπονα, οδοντόκρεμες και άλλα) αποτελούν, ακόμα και για τους Έλληνες, μια πρώτης τάξης πηγή πληροφοριών. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τη διάθεση των εργαζομένων σε αυτά να σας βοηθήσουν να βρείτε και πάλι τον δόμο σας!

Πόσο κοστίζουν βασικά αγαθά / υπηρεσίες;

  • Διαδρομή ταξί μέσα στην Αθήνα από 4 έως 10 ευρώ.
  • Διαδρομή ταξί από το Αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης 35 ευρώ κατά τη διάρκεια της μέρας και 50 ευρώ από 00.00-06.00πμ.
  • Ελάχιστη χρέωση ταξί 3,20 ευρώ.
  • Ελληνικός καφές / φραπέ από 1,5 - 2,0 ευρώ αν τον πάρετε μαζί σας ενώ ο cappuccino μπορεί να κοστίσει έως και 4,5 ευρώ αν καθίσετε σε ένα μοδάτο cafe.
  • Εισιτήριο για το μετρό - 1,40 ευρώ.
  • Εισιτήριο για το λεωφορείο - 1,20 ευρώ.
  • Ένα τυπικό γεύμα ή δείπνο σε ταβέρνα – 15-20 ευρώ/άτομο.
  • Σουβλάκι - 2 ευρώ (Σουβλάκι με πίττα, γύρο και τζατζίκι).
  • Ένα μικρό μπουκάλι νερό - 0,50 ευρώ.

Available on AppStore Get it on Google play