-

Αντιγόνη ('Εληξε)

Έκθεση εικόνων


Η γνωστή τραγωδία του Σοφοκλή, που συμπυκνώνει το άλυτο δίλημμα των κοινωνιών όλου του κόσμου και αναφέρεται στην πάλη ανάμεσα στο Θεϊκό δίκαιο ή τον Νόμο της πόλης και τη συγγένεια του «αίματος» και της καρδιάς, με τη βραβευμένη με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο, κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο αίθριο του μουσείου «Μπενάκη» (να σημειωθεί ότι η δράση επεκτείνεται και μέσα στους χώρους του μουσείου).

Η πλοκή είναι γνωστή: Ο Κρέων διατάζει τους φρουρούς να φυλάνε το νεκρό σώμα του προδότη Πολυνείκη, έως ότου αυτό ξεσκιστεί από τα όρνεα και τα σκυλιά. Η Αντιγόνη, αψηφώντας τόσο τις διαταγές του Κρέοντα όσο και τα παρακάλια της αδελφής της, της Ισμήνης, συλλαμβάνεται τη στιγμή που επιχειρεί να τον θάψει και καταδικάζεται να κλειστεί σε έναν πέτρινο τάφο. Ο Αίμονας, γιος του Κρέοντα και μνηστήρας της Αντιγόνης, όταν δεν καταφέρνει να πείσει τον πατέρα του να την αθωώσει, την ακολουθεί στον θάνατο. Όταν ο Κρέοντας αλλάξει γνώμη, θα είναι ήδη αργά...
    
Ερμηνεύουν: Ορφέας Αυγουστίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Χρήστος Σαπουνζτής, Λυδία Φωτοπούλου.
Σκηνοθετεί η Νατάσα Τριανταφύλλη, η οποία εστιάζει στην παραπλάνηση των ηρώων, οι οποίοι θεωρούν ότι έπραξαν το χρέος τους.(Πρωτότυπη) Μουσική: Monika.Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Α’ κύκλος παραστάσεων: Τετάρτη 19 έως Κυριακή 23 & Τετάρτη 26 έως Κυριακή 30 Ιουνίου.
Β’ κύκλος παραστάσεων: Τετάρτη 3 έως Κυριακή 7 Ιουλίου.

Ώρα έναρξης: 22:00
Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ
Ειδικές τιμές: άνω των 65 ετών: 15 ευρώ, φοιτητικά: 10 ευρώ (περιορισμένος αριθμός)

 

 

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τετάρτη
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου Μουσείο Μπενάκη - αίθριο
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210-34 53 111

Available on AppStore Get it on Google play