-

Παγκόσμιο Συνέδριο φιλοσοφίας ('Εληξε)

Έκθεση εικόνων


Δύο χιλιάδες τετρακόσια χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνος, δεκάδες φιλόσοφοι από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στη χώρα που γέννησε τον «διάλογο» και τη «Δημοκρατία», για τις ανάγκες του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας, που πραγματοποιείται από την Κυριακή 4 έως και το Σάββατο 10 Αυγούστου.

Το κύριο Θέμα του 23ου συνεδρίου που διεξάγεται για πρώτη φορά υπό την εποπτεία της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής που συγκροτείται από την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, είναι «Η Φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής».
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της πρώτης ημέρας στο «Ηρώδειο», ενώ θα ακολουθήσει «γενναιόδωρο» μουσικό πρόγραμμα.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξάγονται καθημερινά στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών -αν και τέσσερις από τις φιλοσοφικές συναντήσεις του προγράμματος θα γίνουν στην Πνύκα, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην Αγία Φωτεινή Ιλισού και στο Λύκειο Αριστοτέλη., μέρη που έχουν συνδεθεί στενά με την πολιτισμική κληρονομιά της Αθήνας.

Στους στόχους αυτής της παγκόσμιας συνάντησης που θα έχει τέσσερις ολομέλειες, επτά συμπόσια, επιχορηγούμενες διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες αλλά και συνεδρίες, συγκαταλέγονται:
-Η διερεύνηση φιλοσοφικών παραδόσεων διαφορετικών περιοχών του κόσμου και η μεταξύ τους σύγκριση, όσον αφορά τις ποικίλες συμβολές και αλληλεπιδράσεις τους.
-Η εκ νέου επεξεργασία της αποστολής, του έργου και των σκοπών της φιλοσοφίας στον σύγχρονο κόσμο αλλά και ο εντοπισμός των κενών που εμποδίζουν τη γόνιμη συνεργασία της με άλλες επιστήμες.
-Η υπογράμμιση της σπουδαιότητας του φιλοσοφικού στοχασμού στον δημόσιο λόγο και ο προβληματισμός πάνω σε παγκόσμια ζητήματα της ανθρωπότητας (συγκρούσεις, ανισότητες, αδικίες κ.ά.).

Στην πόλη που ο Σωκράτης δίδασκε τους μαθητές του, στην Αρχαία αγορά όπου περπάτησε, φιλόσοφοι, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και μη, θα ενώσουν τα βήματα, τον Λόγο και τη σκέψη τους, ανακαλώντας αλλά και τιμώντας την Διακήρυξη Εκείνου. «Ο ανεξέταστος βίος ου βιωτός ανθρώπων».

Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

Ώρες εργασιών: 9:00-13:00
Κόστος συμμετοχής: 250 ευρώ & 50 ευρώ (φοιτητικό)

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Κυριακή
End Date: Σάββατο
Κατηγορίες: Σεμινάριο
Διεύθυνση: Ούλωφ Πάλμε
Προάστιο: Νότια Προάστια
Τηλέφωνο: 210-72 77 502

Available on AppStore Get it on Google play