-

Αγαμέμνων στο Ηρώδειο ('Εληξε)

Έκθεση εικόνων


Με τον Μηνά Χατζησάββα στον ομώνυμο ρόλο και την Καρυοφυλιά Καραμπέτη σε εκείνον της Κλυταιμνήστρας, ανεβαίνει στο «Ωδείο Ηρώδου Αττικού», τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, ο «Αγαμέμνων», το πρώτο έργο της «Ορέστειας», της μοναδικής τριλογίας του Αισχύλου που διασώθηκε ολόκληρη.

Στο κορυφαίο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματικής τέχνης, το οποίο χάρισε στον δημιουργό του το Α’ βραβείο στα «Διονύσια», ο Αγαμέμνων, μετά τον 10ετή Τρωικό Πόλεμο, επιστρέφει στο νικητής Άργος και το ίδιο βράδυ κατακρεουργείται μαζί με την μάντισσα ερωμένη του, Κασσάνδρα (την οποία ερμηνεύει η Θεοδώρα Τζήμου), από τα χέρια της συζύγου του Κλυταιμνήστρας -που έχει πλάι της τον εραστή της Αίγισθο- που τρέφει άσβεστο μίσος για τον άνδρα που θυσίασε την κόρη τους Ιφιγένεια, προκειμένου να εξευμενίσει τους θεούς.

Οι ήρωες της τραγωδίας θα συνθλιβούν κάτω από το βάρος της ευθύνης αλλά και την αδυναμία της ανθρώπινης φύσης να υπερβεί το πεπρωμένο της.

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη.
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας.

Ηρώδειο

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 30, 25 & 18 ευρώ.
Ειδικές τιμές: 15 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι)
Σημεία προπώλησης: Εκδοτήρια φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου), Ωδείο Ηρώδου Αττικού, «Παπασωτηρίου», «Public», on line με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο http://buy.tickethour.com
Τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο τηλ. 210-32 72 000

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Δευτέρα
End Date: Δευτέρα
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210-32 46 210

Available on AppStore Get it on Google play