-

Βάκχες στο Ηρώδειο ('Εληξε)

Έκθεση εικόνων


Οι «Βάκχες», ένα από τα πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, με τον Σάκη Ρουβά στον ρόλο του Διονύσουως εκπρόσωπο του «νέου, του τολμηρού και του ωραίου που μπορεί να γοητεύσει», έρχονται για μια παράσταση στο ωδείο «Ηρώδου Αττικού», στο πλαίσιο της περιοδείας τους. 

«Σήμερα, που ο φόβος μπροστά στο καινούριο και οι αβεβαιότητες που δημιουργούν τα νέα παγκόσμια δεδομένα, οδηγούν σε εσωστρέφειες και επικίνδυνους φανατισμούς, μπορούμε να δούμε τον μύθο, διαμέσου του ποιητικού λόγου του Ευριπίδη, ως σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Λιγνάδης, σκηνοθέτης των «Βακχών», ο οποίος επέλεξε «τη μουσική να κυριαρχεί πάνω στον λόγο και τη μέθη πάνω στη λογική».

Η παράσταση βασίζεται στη νέα μετάφραση του Γιάννη Λιγνάδη, ενώ τους άλλους ρόλους ερμηνεύουν, η Ρούλα Πατεράκη, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Καρατζογιάννης, η –βραβευμένη– Μαρία Κίτσου και ο –αριστούχος του Εθνικού θεάτρου– Δημήτρης Πασσάς.
Στο παραδοσιακό τραγούδι και κορυφαία του χορού, είναι η Γιώτα Βέη.

Στον χορό συμμετέχουν 11 κορίτσια και τρεις μουσικοί κρουστών, που αναδεικνύουν την πολυπολιτισμικότητα της παράστασης.
Η ζωντανή μουσική είναι του Γιώργου Πούλιου σε συνεργασία με τον Μιχάλη Αφολαγιάν, τα σκηνικά–κοστούμια της Εύας Νάθενα και οι χορογραφίες της Δάφνης Ασημακοπούλου.


Ηρώδειο

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 90, 80, 40, 30, 20 και 15 ευρώ.
Ειδικές τιμές: 12 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ)
Σημεία προπώλησης: Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, Αθήνα, τηλ. 210-32 72 000), Ταμεία Ηρωδείου, «Public», «Παπασωτηρίου», τηλεφωνικά στο 210-32 72 000, online στο Tickethour.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τετάρτη
End Date: Πέμπτη
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210-32 41 807

Available on AppStore Get it on Google play