-

Όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα… ('Εληξε)

Έκθεση εικόνων


Ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη, με τον Σταύρο Ξαρχάκο στη διεύθυνση ορχήστρας και τις Ηρώ Σαΐα και Έλλη Πασπαλά στο τραγούδι, πραγματοποιείται το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στο «Ηρώδειο». 

Η παράσταση συνδυάζει θέατρο, μουσική και χορό και αναφέρεται στους σπουδαιότερους σταθμούς της ζωής της μεγάλης Ελληνίδας, με τραγούδια που ερμήνευσε μοναδικά, κινηματογραφικούς ρόλους, στιγμιότυπα από τη δράση και τους αγώνες της, φράσεις που είπε και χαράχτηκαν ανεξίτηλα στην ψυχή και τη μνήμη μας...

Η Μαρία Ναυπλιώτου μας μεταφέρει το «ρίγος» που συνόδευε τη φωνή της (ή, ορθότερα, τη «φωνή της ψυχής της») και, μαζί με τον Γιάννη Στάνκογλου, αποκαλύπτουν πτυχές της αντιφατικής, θαρραλέας και, πάνω από όλα, ελεύθερης προσωπικότητάς της.
Ο ποιητής Στρατής Πασχάλης, έχοντας ως οδηγό κείμενα γραμμένα για τη Μελίνα και δημοσιευμένες συνεντεύξεις της, συνέθεσε ένα πρωτότυπο κείμενο για την αθάνατη ΕΛΛΗΝΙΔΑ.

Σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου που υπογράφει και τη χορογραφία, ενώ συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αλμπέρτο Φάις, Χλόη Μάντζαρη, Νεφέλη Μαϊστράλη, Κώστας Συλβέστρος και ένα σύνολο 11 χορευτών.

Σκηνικά- κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ.
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος.
Επιλογή- επιμέλεια video: Δάφνη Τζαφέρη.

Ηρώδειο

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 90, 70, 50 και 25 ευρώ.
Ειδικές τιμές: 15 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι)
Σημεία προπώλησης: Ταμεία Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39), Ταμεία Ωδείου Ηρώδου Αττικού, στο τηλ. 210-72 34 567 & οn-line στο www.ticketservices.gr

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Σάββατο
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Μουσική
Διεύθυνση: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210-32 41 807

Available on AppStore Get it on Google play