-

Ιλιάδα του Λιβαθινού ('Εληξε)

Έκθεση εικόνων


Για λίγες μόνο παραστάσεις και πριν ταξιδέψει για το «Εθνικό Θέατρο της Ολλανδίας», το συγκλονιστικό έπος του Ομήρου, μέσα από το οποίο αναδύεται όλη η σύγχρονη Ελλάδα, επιστρέφει στην οδό «Πειραιώς 260».

Δεκαπέντε ηθοποιοί, ως σύγχρονοι ραψωδοί, αφηγούνται την ιστορία του πιο βίαιου πολέμου όλων των εποχών, μετατρέποντας το εμπνευσμένο κείμενο σε μια σειρά από σκληρές αλλά και τρυφερές ποιητικές εικόνες.

Στην 5ωρη παράσταση τίθενται –μεταξύ άλλων– ερωτήματα όπως το «Τι σημαίνει ήρωας και ηρωισμός;», «Πόσο θυμό και πόση καταστροφή μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος;» και «Γιατί η εμφύλια σύγκρουση αποδείχθηκε τόσο ελληνικό φαινόμενο;».

Πάνω από το πτώμα του νεκρού Έκτορα συμφιλιώνονται -έστω προσωρινά- ο γέρος πατέρας του, ο σοφός Πρίαμος, και ο νεαρός εκδικητής Αχιλλέας.

Οι δυο γενιές μπορούν να συνομιλήσουν εν ειρήνη και ο πόλεμος αυτός να μείνει στην ιστορία ως ο πόλεμος που δεν είχε ούτε νικητή, ούτε νικημένο.

Μετάφραση: Δ.Ν. Μαρωνίτης.

Σκηνοθεσία : Στάθης Λιβαθινός.

Ερμηνεύουν: Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Βασίλης Ανδρέου, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκος Καρδώνης, Νεφέλη Κουρή, Γεράσιμος Μιχελής, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Άρης Τρουπάκης, Αμαλία Τσεκούρα, Γιώργος Τσιαντούλας και Γιώργος Χριστοδούλου.

Πειραιώς 260- Χώρος Δ’

Ώρα έναρξης: 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ & 15 ευρώ τα φοιτητικά.
Διάρκεια (με τρία διαλείμματα): 5 ώρες
Προπώληση εισιτηρίων: www.greekfestival.gr & στα εκδοτήρια του Ελληνικού Φεστιβάλ

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Πέμπτη
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Θέατρο
Διεύθυνση: Πειραιώς 260
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210-92 82 900 / 210-32 72 000

Available on AppStore Get it on Google play