-

Η Λυρική τιμά τη Μαρία Κάλλας ('Εληξε)

Έκθεση εικόνων


Με έναν απογευματινό μουσικό περίπατο σε πέντε πράξεις στους δρόμους της Αθήνας, της πόλης που εκείνη μεγάλωσε, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τη μνήμη της Μαρίας Κάλλας –με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από τον θάνατο της κορυφαίας Ελληνίδας υψίφωνου– την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή τη «μουσική βόλτα» το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει και τις πέντε συναυλίες, μετακινούμενο από τη μία στην άλλη.

Το Μουσείο της Ακρόπολης, οι Σκάλες Ηρωδείου, η Πλατεία Αγίων Ασωμάτων, η Πλατεία Κοτζιά και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, θα γεμίσουν χρώματα από τις μελωδίες των Verdi, Puccini, Donizetti και άλλων δημιουργών, σε μια μουσική συνάντηση ιδιαίτερου ύφους, με την όπερα να «περπατά» στην κυριολεξία μέσα στην πόλη.

Οι σολίστ, Δήμητρα Θεοδοσίου, Αντωνία Καλογήρου, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη, Έλενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαρία Μητσοπούλου, Τζούλια Σουγκάλου, οι πιανίστες και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μουσική του καλλιτεχνικού διευθυντή Μύρωνα Μιχαηλίδη, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τις όπερες «Traviata», «La Boheme», «Tosca», «Madama Buterrfly», «Macbeth», «Rigoletto», «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Trovatore», «Ο Σικελικός Εσπερινός» κ.ά.

18:00: Προαύλιος χώρος Μουσείου Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Σολίστ με συνοδεία πιάνου. Διάρκεια: 20 λεπτά.

18:45: Σκάλες Ωδείου Ηρώδου Αττικού (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Σολίστ με συνοδεία πιάνου. Διάρκεια: 20 λεπτά.

19:35: Κτίριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Πεζόδρομος Ερμού 134-136, Πλατεία Αγίων Ασωμάτων, Θησείο). Σολίστ με συνοδεία πιάνου. Διάρκεια: 20 λεπτά.

20:30: Πλατεία Κοτζιά. Σολίστ με συνοδεία πιάνου. Διάρκεια: 20 λεπτά.

21:30: Προαύλιος Χώρος Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων). Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής-σολίστ. Διάρκεια: 20 λεπτά.

Μουσείο Ακρόπολης, Σκάλες Ηρωδείου, Πλατεία Αγίων Ασωμάτων, Πλατεία Κοτζιά, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Διάρκεια: 18:00-22:00.
Είσοδος: Ελεύθερη

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Κυριακή
End Date: Κυριακή
Κατηγορίες: Μουσική
Διεύθυνση: Εθνική Λυρική Σκηνή (Ακαδημίας 59-61)
Προάστιο: Κέντρο
Τηλέφωνο: 210-36 62 100

Available on AppStore Get it on Google play